Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ersun Yanal belli ki durumun “vahametini ve ciddiyetini” anlatmış futbolcularına. Saraçoğlu’ndaki utandıran Arsenal performansından sonra Fenerbahçe’nin aynı tribünlerin önünde mahcup olmaması için önemli değişiklikler yapmış... Sow yedekte, Emenike-Webo çift santrfor gibi... Kuyt sahanın her yerinde bir örnek oyuncu olarak koşuyor...
Evet, oynadıkları oyunu beğensek de beğenmesek de Fenerbahçe bu defa ciddi. Sorumlu ve daha yardımlaşmalı bir oyun oynamaya çalışıyor. Elbette beklentileri karşılamaktan uzak, temposu düşük bir oyun oynuyorlar. Hepimize biraz sabır tavsiye ediyorlar. Hele bir havalar serinlesin, haftalar ilerlesin, belki daha iyi olacaklar. Her şeyin ötesinde, rakip takıma da bakmak gerek. Eskişehirspor, Yanal’ın bıraktığı yerden devam ediyor. Üstelik Ertuğrul Sağlam gibi iyi bir hoca ile işi çözmüşler... Dün pas oyununu daha iyi oynadılar Fenerbahçe’den. Rakiplerinden daha çok şut attılar, oyuna güzellikler, derinlikler kattılar.
Kendi adıma Bienvenue’nün eski takımına karşı kendini gösterme hevesine ve çabasına saygı duydum. N’Diaye de konuk takımın hücuma dönük orta alan oyuncusu olarak iyiydi.
Bu maçın iki oyuncusu özellikle dikkat çekici. Fenerbahçeli Alper, kulübün transferi için yaptığı başarılı hamle ve ödediği astronomik fiyatı henüz karşılamıyor... Aldığı, ya da çaldığı topları çok olumlu kullanabildiğini göremedik. Şutör özelliği de yok... Eski takımında bir boşluk bıraktığını düşünmüştük ama Erkan Zengin’in liderlik kimliği fark yarattı. Bazı Fenerbahçeli dostlar “Acaba yanlış adam mı aldık!” dediler... O kadar değil elbette... Alper için sabırla beklemeli, Erkan’ın gelişim ve yükseliş macerasını da dikkatle izlemeliyiz.
Dirk Kuyt, Emenike’nin asisti ile öyle bir gol attı ki, hem kendisiyle hem de takımı ve hocasıyla ilgili tüm eleştirileri çöp sepetine tıktı. Yine de Fenerbahçe’nin dünkü kahramanı o değil! Kaleci Mert Günok, Necati’nin penaltısında doğru yöne atlayıp topu çelmesi, gerçek bir kurtarma gösterisiydi. Dahası Erkan Zengin’in şutunda da inanılmaz bir refleksle skoru tutmasını bildi. Bravo Mert, gecenin kahramanı sensin!
İlker Meral’in penaltı kararına saygı duyuyorum. Bu yıl Avrupa kupalarında da topun el veya kolla temasına çok penaltı veriliyor. Kolu vücuttan açık tutan yanıyor. Dünkü penaltıda Necati’nin kafasından dönen top, sırtı dönük Selçuk’un koluna çarptı. Ortada kasıt yok, belki tedbirsizlik var. Böyle pozisyonlarda savunma oyuncularına deli gömleği giydirmek (!) bir önlem olabilir mi?
Gökhan Gönül henüz formda değil. Anlayışlı olalım. Ama Caner’in hücuma çıkmadan statik oynamasını anlayamadım ben.