Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tribünlerde rekor yok ama dekor güzel, saha zemini olabildiğince yeşil ve düzgün... Beşiktaş için her şey hayallerdeki gibi başlıyor. Ama oynanan oyuna baktığınızda tat vermiyor, güven vermiyor, umut vermiyor.

Bilic’ten başlayan yanlışlar oyuncularla devam ediyor... Hırvat Hoca, Kayseri Erciyesspor’la Brugge’ü - forma renkleri dolayısıyla - birbirine karıştırmış anlaşılan. O nedenle sezon başından beri pek denemediği çift santrforlu oyunu, Brugge karşısında da uyguluyor. Oysa “Savunma oyuncularını arttırarak yediğiniz golleri azaltamazsınız, fazla forvet de size fazla gol garantisi vermez!” diyen kendisi... Mustafa Pektemek’le Demba Ba’nın birlikteliği ne fazladan bir şut ne de fazladan bir gol üretebiliyor. Buna karşılık orta alanda inanılmaz bir baskı yiyor Beşiktaş. Veli ve Tolgay o baskıya karşılık vermede zorlanıyor. Gökhan Töre ile kanattan yükleniyorlar ama bu defa da Gökhan bildiğimiz Gökhan değil. Ya final paslarında tercihleri yanlış ya da topla dripling yapma mecburiyetinden kalabalık Brugge savunması içinde topu kaybediyor.

Haberin Devamı

Beş para etmez, kişiliksiz bir oyunla memleket futbolunun umuduna limon sıkıyor Beşiktaş... Mustafa - Demba Ba beraberliğinden gol çıkaramayan Bilic, sakatlık sonrası tek maç oynamadan kaleye dönen Tolga Zengin ile de hayal kırıklığı yaşıyor. UEFA Avrupa Ligi’nde bu seviyede bu kadar korkutucu bir maceraya giremezsin! Bilic’in bu gerçeği öğrenmesi için demek ki pahalı bir bedel ödeyerek ders alması gerekiyormuş. Buyrun; Brugge dersini verdi ve gitti.

Sırası gelmişken şu De Sutter’e de bakmak gerekiyor. İyi bir golcü olabilir ama asla bir sporcu değil. İlk maçta Ersan’a yaptığı faulde kırmızı kart görmeliydi, hoşgörüyle karşılaştı. Rövanşta olmamalıydı ama dün aynı sertlikleri yaparak, Veli’nin kolundan çekerek tek kart görmeden bir de gol atarak maçı bitirdi. Hayır, sonuca itiraz etmiyorum. Brugge çeyrek finali hak etti, tebrikler! Ama her iki maçın hakemlerinden kart konusunda gördüğü aşırı hoşgörü ve anlayış dolayısıyla UEFA’nın da artık o kadar güvenilir bir kurum olmadığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Beşiktaş için şimdi soru şu: Türkiye Kupası’ndan sonra Avrupa defterini de kapadığına göre, bu takım Lig Şampiyonluğu için vites yükseltebilir mi?

Pazar’ı bekleyelim, yanıtı öğrenelim!