Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Haberi duyunca çok şaşırdım. Kuşkusuz siz de şaşıracaksınız.

Hatırlayalım lütfen... Londra 2012 Olimpiyat Oyunları 1500 m. finalinde ablası Aslı Çakır Alptekin’in ardından ikinci sırayı alarak gümüş madalya kazanan kızımız Gamze Bulut, Rio 2016’ya kişisel çabaları ve özel programla hazırlanıyordu. İddialıydı.

Aşil tendonlarında şişmelerden rahatsızdı. O nedenle yurt içi - yurt dışı müsabakalarda koşmuyor, sadece olimpiyata odaklanıyordu. Aslı Çakır’ın doping nedeniyle ceza alması, altın madalyayı kaybetmesi doğal olarak herkeste Gamze’nin şampiyon ilan edileceği beklentisini yarattı. Ancak ortalarda görünmemesi, evlenip Isparta’ya yerleşmesi ve bu konuda hemen hemen hiç konuşmaması, heyecanlanmaması kuşku yaratıyordu.

Haberin Devamı

Gamze’yi ısrarla aradım ve konuştum... Aslı ablasının başına gelenlere çok üzülüyordu. Altın madalya umurunda bile değildi. Asıl hedefi Süreyya (Ayhan) ablasının 3.55’ik Türkiye rekorunu kırmaktı. Altın madalya - Rio’da ya da Tokyo’da- nasılsa onun olacaktı. Kendine güveniyordu. 4’ün altına inecekti.

Bu arada dedikodular da yayılıyordu kulaktan kulağa: “Doping yapmamıştı ama kan değerlerindeki anlaşılamayan artışlar, inişler - çıkışlar IAAF ve WADA tarafından titizlikle araştırılıyor ve Gamze cezanın eşiğinde duruyordu”... Top Klas Uluslararası Yarışlardan uzak duruyordu. Yakalanması kaçınılmazdı.

Cezalısın Gamze

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da Gamze ile ilgili yoğun çaba içinde olduklarını, Gamze’yi desteklediklerini açıklamıştı...

Kendi saflığıma ve iyi niyetime kızıyorum. Bir gazeteci bu kadar inanmamalı, kanmamalıydı. Biz Ağustos ayında başlayacak olimpiyatlarda Gamze’yi umutla bekleye duralım, son anda sakatlık nedeniyle Rio’ya gidemeyeceği açıklandı kızımızın.

Üzüldüm tabii...

Ama dün öğrendim ki Gamze kızımız, IAAF’tan ağır ceza alacağının anlaşılması üzerine CAS’tan gelebilecek olumsuz kararı dikkate alıp iyi niyet gösterisi olarak GÜMÜŞ madalyasını GİZLİCE iade etmişti.

Anlaşılan o ki IAAF yememiş bu dolmayı... Biyolojik pasaportla ilgili savunmayı yetersiz bulmuş... Böylece Elvan Abeylegese’nin 2007’den beri kazandığı tüm madalyaları dopingden iptal ederken, 2011’den bu yana Gamze’nin kazandığı madalyaları da geri almıştı.

Haberin Devamı

Utanç verici bir durum: Bir yandan yasaklı maddeyi kabul ederek madalyanı iade edeceksin, bir yandan da Rio’da rekora koştuğunu söyleyeceksin...

Ben inanırım. Beni kandırabilirsin... IAAF’i kandıramazsın. Söylediğin yalanın altında kalırsın!

Cezalısın Gamze... Utanmalısın!

Adnan Polat’ın onuru

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat 2011’de genel kurul tarafından idari işlemleri nedeniyle ibra edilmemesi üzerine dava açmıştı biliyorsunuz. Önce yerel mahkeme, sonra da Yargıtay kararlarıyla genel kurul kararının geçersiz olduğunu kabul ettirdi.

Bu haberler duyulduğu halde, Galatasaray’da Dursun Özbek yönetimi kayıtsız ve tepkisiz kaldı. Bir saygı örneği olarak eski başkanı kutlayıp geçmiş olsun diyebilirlerdi.

Polat bir mektup yazarak kulüp internet sitesinde Yargıtay kararının duyurulmasını istedi. Oralı olmadılar. Geçen hafta yapılan mali kongrede gündemi Hakan Şükür ve Arif Erdem’in ihraç oylaması belirlediği için Polat hakkındaki Yargıtay kararının açıklanması sona kaldı. Bu son maddeyi ancak 150 kişi izleyebildi.

Haberin Devamı

Polat onurunu geri almıştı ama, birilerinin işine gelmemişti.