Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu defa tabeladan başlayalım: 3-0 iyi sonuç. Tur atlama güvencesi veriyor. Fenerbahçe, keşke şu golleri Monaco’ya atsaydı da Şampiyonlar Ligi’ne kapı açsaydı. Yine de Avrupa’ya neşeli bir giriş yapmak güzel.

Dick Advocaat duruşuyla, disipliniyle güven veren, kişiliği ve taktik anlayışıyla Fenerbahçe’ye yakışacak bir teknik direktör. Fakat bir keşkemiz var. Keşke sezon sonunda Pereira ile el sıkışıp Hollandalı hocayı getirselerdi. Hesap, tazminat, maaş bundan kötü olmazdı.

Her neyse... Şimdi oyuna bakalım.

Haberin Devamı

Fenerbahçe tribünlerinin beklediği gibi bir maç oldu. Topu rakibinden çok kullanan bir Fenerbahçe, üst üste gol pozisyonlarına giren Fenerbahçe, savunmasında güven veren Fenerbahçe. Böylece o tutukluk ve şaşkınlık sürecini bitirip kombine satışlarını da olumlu etkileyebilecek bir dönüşüm söz konusu.

Volkan Demirel kalesine dönmüş, çok iyi! Kjaer’siz savunma rizikosuz, sade bir oyunu tercih ediyor. Orta alanda Topal ve Ozan savunma ile ofansı besleyecek yeni bir etkinlik gösterisi sunuyor. Ama dün geceki oyunun iki kahramanı var. Birincisi Salih. İlk iki golde ustalığı, zekası ve çabukluğu ile parladı. Aatıf’a attırdığı gol tam bir usta işi. Stoch’un attığı ilk golde de onun yaratıcı imzası var. Stoch’un tabelayı 3-0’a getiren uzak vuruşu ise tam bir Stoch işi. Artık bu çocuğun kiralık sürgünlerden dönüp Kadıköy’e demir atması lazım.

Fenerbahçe’de Hasan Ali Kaldırım, Emenike çok çalışan adamlardı. Ama hakçası Fernandao durağan ve yetersizdi. Burada asıl sorulması gereken soru yılın şu zamanında Robin van Persie’nin neden bu kadar geç kaldığıdır. Hollanda Avrupa Şampiyonası’nda zaten yoktu. Van Persie, istediği gibi tatil yaptı. Şimdi sezon başladı bakıyoruz, oyuna kulübeden giriyor. Bu ustalığın, birikimin karşılığını nasıl ve ne zaman alacak Fenerbahçe. Dick Advocaat’ın yurtdaşını karşısına alıp konuşması, ona özel çalışmalar yaptırması gerekiyor.

Sezona ve lige bakacak olursak Alperle, Volkanla daha da zenginleşip renklenecek bu takımda Advocaat iyi bir futbol pişirebilir. Kendi adıma iyimserim. Profil hesabı falan da yapmıyorum. Sadece bekliyorum.