Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın hocalarına da futbolcularına da haksızlık etmeyelim... Beşiktaş da Fenerbahçe de beraberlik için değil, kazanmak için oynadılar... Denk başlayan maçın skor tabelasını bozmak için elerinden geleni yaptılar. İki takım da öne geçip yakalanmanın sıkıntısını yaşadı. İki takım da geride kalıp denkliği sağlamanın peşine düştü ve başardı.
İnönü’deki (belki de) son derbi, konuk takımın meydan okumasıyla başladı. Aykut Kocaman’ın ekibi, etkinlik alanı olarak sağ kanadı seçmişti. O kanatta sergilenen gösterinin adı “Gökhan versus Gökhan” oldu. Fenerbahçe’nin hücumcu beki, Dirk Kuyt’la öylesine güzel bir işbirliği gerçekleştirdi ki, Beşiktaş’ın sol kanadındaki savunmacı Gökhan da, onun önündeki Olcay da hemen her ikili mücadelede yenik düştüler, rakiplerini seyrettiler.
Fenerbahçe, hem Emre ve Cristian’ın desteğiyle merkezden yükleniyor, hem sağdan çullanıyor, hem de Musa Sow ve Pierre Webo ile sık sık yer değiştirerek, iki stoper Sivok ve Ersan’ı tedirgin ederek oyun üstünlüğünü elinde tutmaya başladı. Musa Sow’la Emre’nin korneri sonrası kazandıkları gol, Beşiktaş’ın savunma organizasyonunda bitmeyen sıkıntısını gösteren çok önemli bir örnekti.
O gol, Beşiktaş için bir “çalar saat” etkisiyle takımı uyandırdı. Daha istekle, daha coşkuyla, daha inatla oynamaya başladılar. Maestro Fernandes de maçın en önemli teknisyeniydi... Duran topoları ustalıkla kullandı. Topu ayağında tutabilen, faul kazandıran, koşan arkadaşlarına aynı zamanda akıl da katan lider olarak öne çıktı. Portekizli’nin kullandığı ceza vuruşunda Kuyt’la Sivok arasında paylaşılamayan top Beşiktaş’a golü getirdi. Holosko’nun Niang’ın attığı golde kafayla yaptığı asisti alkışlamak gerek! Beşiktaş, oyunu kontrol altına almaya ve savunma organizasyonunu pekiştirerek avantajını sürdürmeye niyetlenirken, iki dakika sonra yine Sow’a takıldı... Samet Hoca, takımına coşku verirken, dayanışma duygusunu zirveye çıkarıp tempoyla rakiplerine yüklenirken, savunma disiplini konusunda neden bu kadar çaresiz kalıyor, anlamakta zor.
Maçın 2-2’ye kilitlendiğini umanlar ve kabul edenler, uzatmalarda unutulmaz bir golle günün büyük gösterisine tanık oldular. Niang’ın Olcay Şahan’a verdiği pas (ya da yaptığı muhteşem asist) güne de tarihe de damgasını vurdu. Son derbide ilk derbi zaferi... Tebrikler Samet Hoca!