Fenerbahçe Avrupa basını böyle gördü: Dzeko-Icardi kapışması

Avrupa basını böyle gördü: Dzeko-Icardi kapışması

22.08.2023 - 13:18 | Son Güncellenme:

Edin Dzeko'nun Samsunspor maçında da fileleri havalandırarak Fenerbahçe'de gollerine devam etmesi, dış basında da yankı uyandırdı. Rusya'da 'Edin Dzeko alev aldı' denilerek Galatasaraylı Icardi ile arasında gol bombardımanına sahne olacak bir çekişmenin ufukta göründüğü yorumu yapıldı.

Avrupa basını böyle gördü: Dzeko-Icardi kapışması

Fenerbahçe'nin ünlü yıldızı Edin Dzeko, Samsunspor ağlarını da salladı, Süper Lig'de ilk iki hafta sonunda gol sayısını 3'e yükseltti. Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi ise Trabzonspor maçında süper performansını iki golle taçlandırdı. Boşnak futbolcunun performansı Avrupa basınında ses getirdi.

Haberin Devamı

Bosna Hersek'in Reprezentacija internet sitesinde 'Edin Dzeko Fenerbahçe'nin kahramanı' başlığıyla yayınlanan haberde "Fenerbahçe'nin galibiyeti ve Dzeko'dan yeni gol. Cengiz Ünder harika bir orta yaptı ve Edin Dzeko kendine has bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu, dördüncü maçında iki asistinin yanı sıra dördüncü golünü attı" ifadeleri kullanıldı.

'Edin Dzeko Türkiye'de parlıyor'

Bosna Hersek'in Faktor internet sitesinde 'Dzeko Türkiye'de parlıyor' başlığıyla yayınlanan haberde "Fenerbahçe'nin gollerinden biri Bosna Hersek'in milli yıldızından geldi. Tecrübeli futbolcunun Roma'da aynı soyunma odasını paylaştığı Cengiz Ünder'in mükemmel isabetli asistine harika bir kafa vuruşu yaptı" satırlarına yer verildi.

Haberin Devamı

Avrupa basını böyle gördü: Dzeko-Icardi kapışması

'Golü iki kez söylemeye gerek yok'

Bosna Hersek'in Bhreporter internet sitesinde 'Dzeko gibisi yok! denilerek "İş Dzeko'nun gol atmasına gelince, ona bunu yapmasını iki kez söylemenize gerek yok. Transfer ediliş amacına uygun olarak yapması gereken şeyi yapıyor" yorumu yapıldı.

'Icardi&Dzeko çekişmesi ufukta'

Rusya'dan Kulichki internet sitesinde şu değerlendirmeye yer verildi: "Fenerbahçe deplasmanda Samsunspor'un direncini kırdı, Edin Dzeko resmi galibiyet golünü attı. Edin Dzeko alev aldı, bu hafta da sahadan yine golsüz ayrılmadı. Galatasaraylı Icardi de bu hafta iki gol atmıştı. Icardi ile Dzeko arasında gol bombardımanına sahne olacak bir çekişme ufukta görünüyor."

Avrupa basını böyle gördü: Dzeko-Icardi kapışması

'Dzeko güzel bir kafayla attı'

Hollanda'dan Voetbal International'de Twente ile karşılaşacağı belirtilen sarı-lacivertlilerin Samsunspor galibiyetinde Bosnalı futbolcunun rolüne dikkat çekildi: "Twente'nin rakibi Samsunspor'a karşı ilk yarıda çok zorlu bir maç geçirdi. İlk yarı Dzeko kornerden iyi bir kafa vuruşu yaptı ama golü bulamadı. İkinci yarıda tehlike yine Bosnalı'dan geldi, bu kez hedefi vurdu. Cengiz Ünder orta yaptı ve Dzeko güzel bir kafa vuruşuyla golünü attı."

'Edin Dzeko golünü attı'

İngiltere'den Daily Mail'de Fenerbahçeli forvetin Samsunspor maçındaki performansı şöyle yer aldı: "Eski Manchester Cityli Edin Dzeko golünü attı. Açılış golü Bosnalı futbolcudan geldi. Fred'in yeni takımıyla ilk maçında attığı golü iptal edilirken, Dzeko skor kağıdına yazıldı. Dzeko ve Szymanski'nin golleri galibiyeti getirdi."

Haberin Devamı

'37 yaşında ama 20 yaş coşkusunda'

İtalya'dan Goal.com'da haber başlığı 'Dzeko'nun Türkiye'deki müthiş etkisi: 4 maçta 4 gol' şeklinde atıldı. Haberde şu satırlar kullanıldı: "37 yaşında ama 20 yaşındaki birinin coşkusuna sahip. Edin Dzeko, Roma ve Milano'da geçirdiği yılların ardından şampiyonluk kazanmak hedefiyle gittiği Fenerbahçe'de, taraftarların idolü haline gelmesi birkaç gün sürdü."

 

Yazarlar