Galatasaray "Avrupa'sız olmamalı"

"Avrupa'sız olmamalı"

08.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Avrupa Şampiyonluğu'nu hep isteyeceğini söyledi.

Avrupasız olmamalı

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Astana galibiyetinin yeni bir yolculuğun başlangıcı olacağını söyleyen Mustafa Denizli, ‘Galatasaray’ı bir gün Avrupa’da şampiyon yapacağım’ sözünden dönmediğini belirtti, “Galatasaray bir sezonu Avrupa’sız geçmemeli. Futboldaki sürprizler her zaman yaşanmıştır ama biz bunu yaşatmayacağız” dedi.

Hamza Hamzaoğlu’nun ayrılığının ardından göreve gelen Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Avrupa’da şampiyonluk hedefinden hiç sapmadığını, milim geriye düşmediğini belirtti.Astana maçı için basın mensuplarının karşısına çıkan Denizli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Galatasaray bir sezonu Avrupa’sız geçirmemeli.
- Grupta takımlar belli olunca hiç kimse Astana’nın böyle bir puan barajına ulaşacağını zannetmiyordu. Kendi evinde kaybetmiyor. Futboldaki sürprizler her zaman yaşanmıştır, biz bunu yaşatmayacağız.
- Biz, temposu yavaş yavaş yükselen, düşündüğümüz yere ulaşmayı hedefleyen bir ekibiz. Genel olarak bütün takımdan memnunum.
- Yarın (bugün) taraftarlarımızla yeni bir yolculuğun başlangıcı olacak. Takımım da bu yolculuğa alışık. Yarın her şeyimizi ortaya koyarak sürprize mahal vermeden gerçekleştireceğiz.
- Pozisyon hatalarından uzak duralım, bireysel hatalar olabilir.
- Mesleğe başladığım ilk gün gibi...
- Rakip, Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez 10 gün önceden kampa girdi. Yoluna devam etmek için ne kadar iddialı olduğunu gösteren bir kablo...
- Avrupa ile Türkiye Ligi ayrılmaz bir parça... Ligde düşündüklerini yaparsan otomatik olarak Avrupa kapısı açılıyor. Burasını başardıktan sonra bu yolculuk başlıyor.
- (‘Galatasaray’ı bir gün Avrupa’da şampiyon yapacağım’ sözü üzerine) Bir insanın hedefi hep büyük olmalı... Hayatım boyu hedeflerimi böyle koydum. Bazılarında kapı eşiğine kadar geldik, ülke insanı olarak daha önce de telaffuz ettiysek aksini düşünemeyiz. Zor işleri başarmanın keyfi farklıdır. Önemli olan bu hedefleri görebilmek. Ben bunları söylerken bu hedefler görülemiyordu. O hedeften bir milim geriye düşmek mümkün değil. Bu işi yaptığım sürece böyle olacak.

Haberin Devamı

‘Gereksiz olaydı’

Haberin Devamı

Mustafa Denizli, Podolski’nin bir gazeteciye saldırısına üzüldüğünü söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Keyfimi kaçırdı. Bazen gazeteci olmayıp, gazetelere servis yapanlar çizgiyi aşıyorlar. Olmaması lazım. Birlikte yaşayan insanlarız. Gereksiz bir olaydı. İnşallah son olur” dedi.

‘Güvenen biri var artık’

İlk oynanan Astana maçında yaptığı hata sonrası hakkında algı operasyonu yapıldığını belirten Semih Kaya, “Çok kötü günler geçirdim. Sürekli oynayan oyuncuyken maçlar kaçırdım. İlk Astana maçında yaptığım hata değildi bence. Saha koşullarında bir karar aldım ve uyguladım. Sonradan bir algı yaratıldı. Rize maçında ben çıktıktan sonra 2 gol yedik. Sosyal medya hesabıma son 2 golde hata yaptığım şeklinde mesajlar gelmişti. Düşünün insanlar oyundan çıkmama rağmen golleri bana bağlıyordu. Ama artık o günler geride kaldı. Bana güvenen birisi var artık” dedi.

Buna rağmen Semih, “Hamza Hamzaoğlu’ndan Allah razı olsun. Emeği inanılmaz çoktur bizde. 3 kupa kazandık beraber... Kulüplerde böyle şeyler oluyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

Avrupasız olmamalı