Fenerbahçe Aynı vali, aynı müdür

Aynı vali, aynı müdür

26.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un, son iki sezonda yaşadığı olaylarda ve Fenerbahçe’nin Sürmene ilçesindeki kurşunlanmasında, Trabzon Valiliği görevinde Abdil Celil Öz yer alırken, Emniyet Müdürü olarak da Murat Köksal’ın görevde bulunması dikkat çekti.

Aynı vali, aynı müdür

Trabzonspor Başkanı Usta ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de şikayetçi olduğu güvenlik önlemlerinin yetersizliği konusu yeni bir tartışmaya yol açtı.

Haberin Devamı

2013-14 sezonunda 10 Mart 2014 tarihinde Avni Aker Stadı’nda oynanan ve olayların çıktığı maçta da Trabzon Valiliği görevinde bulunan Abdil Celil Öz ve o tarihte Trabzon Emniyet Müdürü olan Murat Köksal pazar günü yaşananların sorumlusu olarak gösterildi. Bilindiği gibi 2 sezon önceki maçta çıkan olaylardan sonra Trabzonspor kulübüne çirkin ve kötü tezahürattan 1, saha olaylarından 5 maç seyircisiz oynama cezası verilmiş, Tahkim Kurulu 5 maçlık cezayı 3 maça indirmişti.

Yine bu sezon 3 Kasım 2015 tarihinde oynanan Trabzonspor- Gaziantepspor maçından sonra dönemin kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun talimatıyla hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları saatlerce statta mahsur kalmış, Vali Öz ve Emniyet Müdürü Köksal, bu alıkoymadan sorumlu tutulmuş, ağır eleştiriler almıştı.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra geçen sezon 4 Nisan 2015 tarihinde Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs Sürmene ilçesinde silahlı saldırıya uğramış, şoför yüzünden yaralanmış, ancak faillerle ilgili bugüne kadar herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Olayla ilgili olarak da gözler vali ve il emniyet müdürüne çevrilmiş, saldırının faili muçhul kalması Fenerbahçe Kulübü’nün de gündemine gelmişti.

Aynı vali, aynı müdür

Yazarlar