Fenerbahçe Aziz Yıldırım resmen açıkladı! Emre, Lima ve Ben Arfa...

Aziz Yıldırım resmen açıkladı! Emre, Lima ve Ben Arfa...

08.08.2017 - 21:45 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım resmen açıkladı Emre, Lima ve Ben Arfa...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Musturoğlu, Rıdvan Dilmen ile Murat Kosova’nın sunduğu %100 Futbol’da merak edilen soruları yanıtladı. Fenerbahçe'nin transfer gündemi hakkında konuşan Aziz Yıldırım, Ben Arfa, Emre Mor ve Lucas Lima hakkında soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

"UEFA kriterlerinde sıkıntı var. Orta sınıftaki kulüpler mücadele etmesiyle İspanya, İngiltere kulüplerinin mücadelesi aynı değil. Diğer ülkelerde spornsor adı altında yatırım yapılıyor. Neymar transferinin neresi Finansal Fair'e uyuyor?"

"En düşük bonservis 15-20 milyon sonra 40 sonra 100 milyon euro. UEFA kriterlerine uymak kolay bir şey. biz istedik. Biz uyalım kulübü borç batağına götürmeyelim diye istedik"

Aykut Hoca çok değişti

"Değişmeyen tek değişimin kendisidir. Ben Aykut'un neden gitiğini bilmiyorum. 3 Temmuz Fenerbahçe Cumhuriyetine çok zarar vermiştir. Bizler hapisteyken çok boşluk oldu. Fenerbahçe'yi ayakta tutmak için bazı oyuncularımız teknik ekip ve yöneticilerimiz, beraberlik içerisinde kötü günlerden iyi günlere taşımak için plan yaptık. 50 bin kadınımızın maça gelmesi Fenerbahçe'nin kaderini değiştirmiştir. Aykut buranın çocuğudur yani. Daha önce de gitti, geldi. Biz yadırgamıyoruz. Fedakarlık yaptık ya da yaptı diyemeyiz. Yalnız Aykut hoca bu süreç içerisinde kendini çok geliştirdi. Eskiden daha düzdü ama şimdi çok geliştirdi ve geniş bakıyor artık. Aykut Kocaman'ın en büyük transfer olması doğrudur."
"Oyuncular da kendilerine güvenmeyen hocaya (Advocaat) bunları söylemeleri lazımdı. Advocaat'a böyle söyleme diyoruz. Ama oyuncunun buna reaksiyon göstermesi lazım. Herkes kabullendi. Hiçbir şey söylemedi"
Transferin ikisini bu hafta bitireceğiz
"Kongre üyelerine de söyledim, 4 transfer yapacağız. Çalışmalarımız tüm titizlikle devam ediyor. Parasal sıkıntımız yok. Önümüzdeki hafta forma reklamını bağlamış olacağız. Bütçe belli bir yere gelmiş olacak. Kullanabileceğimiz 100 milyon Euro'nun olduğunu söyledim. Biz bu hafta içerisinde 4 oyuncu içerisinden 2'sini getirebiliriz, öbürü de 2'si gelir diye tahmin ediyorum. Transferde nokta atışı yaparak devam etmek istiyoruz. Santrafor, orta sahaya hücuma dönük olarak bir oyuncu düşünüyoruz. Sol bek olabilir"

Haberin Devamı

Lima ve Ben Arfa

"Lucas Lima Santos kulübünün oyuncusu. Santos bunu satmak istemiyor. yüzde 70 kulübün yüzde 30 başkalarına ait. Önümüzdeki günlerde ne gelişir bilemem. Ben Arfa'nın 1 yıllık sözleşmesi var. Ben Arfa 13 milyon euroya yakın alacağı olduğunu söylüyor. Bunu aldıktan sonra ancak oturup sizinle konuşurum diyor. 1,5 sene önce Murat bey görüşme yaptı. Sonra tekrar Paris'e gitti. Şartlar uygun olursa transfer edebiliriz. Biz almaya karar verirsek gücümüz var"

Haberin Devamı

Terraneo, Van Persie'nin sakatlığını bizden sakladı

"Van Perise'de hayal kırıklığımız yok. Sakatlığından dolayı oynayamadı. Bu sakatlığını menajer bizden sakladı. Terraneo bizden sakladı"

"Lens'i istesek alırıdık"

"O dönemde Lens'i bınservisyle alamayacağımızı söyledik. Çünkü Kjaer'i satmamıştık. 2.7 milyon garanti ücret önerdik. Yalnız kiralık alabilir dedik. Bonservisini alamayız dedik. Bizden 4 milyon istedi başta, 3 milyona indi. Kulübü çözsek, alabilirdik. Çok isteseydik alırdık. Rapora kiralık olarak alırsanız alın bonservisyle alınırsa sıkıntı yaşarsınız dedi"

"Ozan Tufan için teklif yok"

Haberin Devamı

"Aykut Hoca'nın getirdiği enerjiyle, tribünler geri dönüş yaptı. Biz bir şey yapmadık. 18 bini geçkin kombine satıldı. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Doğuş'un da katkıları ile artık hep bu seviyede kalacaktır ve yüksek kombine sayılarına oynayan bir takım olacaktır. Salonun Basketbola toplam katkısı 17.8 milyon dolar. Kombine satışlarının 25 bini bulmasını bekliyoruz. Ortalama 30 bin taraftarı bulmayı hedefliyoruz. Başakşehir evet çok başarılı ama hiçbir zaman 4 büyüklerin haricinde o stat 15 bin kişiyi bulmuyor. Biz de spor kültürü yok. Maça giderken neden gittiklerini bilmiyorlar."

"NBA gibi olursa..."
"Basketbolda TL olarak 4M'a yakın gelir kazanıyoruz. Onu da masraf olarak artı-eksi federasyona ödeyerek sıfıra geliyoruz. 11 kulüp olarak Euroleague'e ortağız. Payımız %7. NBA gibi geliştirilmiş lig kurulursa oraya kayarız. Başkaları düşünürler."
Emre Mor transferini açıkladı
"Emre Mor için daha dün teklif yaptık. 2 milyon kiralık, 8 milyon Euro da sonra alma şartı ile. Daha geri dönüş yapmadılar. Inter'den bir oyuncu istiyorlar ve bundan dolayı oyuncuya baskı yapıyorlar."
26 kulüp Eljif Elmas'ın peşindeydi
"22 ya da 26 kulüp, Eljif Elmas'ın peşindeydi. Bizim Antic de olmak üzere araya girdiler ve bu çocuğu buraya getirdik. Ajax, Manchester City, Avrupa'nın her yerinden bu çocuğun istendiğini biliyoruz. Aykut hoca da çok beğeniyor. Altyapıdan çıkan oyuncumuz Oğuz Kaan Güçtekin için Manchester City, 5 milyon euro teklif etti. Satmadık. Bu sezon ilk 11'de oynarsa kimse şaşırmasın. 8 numara falan da oynuyormuş."
"Kulüplerin sorunları çok. Herkes 'kulüpler harcıyor, devlete vergi vermiyorlar' diyor. Bizler gibi kulüplerin en büyük sıkıntısı, devlete ödediğimiz vergilerdi. 1998'de bu yana 375 milyon dolar vergi ödedik. Devletin bugüne kadar Fenerbahçe'ye hiçbir katkısı yoktur. Devlet Beşiktaş'a stat yapımında 55 milyon TL yardım yapıldı. Biz Avrupa Şampiyonu olduk hiçbir şey almadık. Galatasaray şampiyon olduğunda 12 milyon dolar aldı. Biz de şimdi beklemedeyiz.Bu hafta Edirne'deki arazi üzerine, 1 Milyon Üye kapsamındaki Fenerbahçe Evi'ni yapmaya başlıyoruz. Antalya'da 108 dönüm arazi aldık. Oraya da Fenerbahçelilerin buluşacakları mekan yapıyoruz, 1 Mayıs'ta açacağız."
"Ben en çok FETÖ'den dolayı sayın Cumhurbaşkanına çok teşekkür ediyorum. Tabi diğer olaylardan dolayı da spora katkısı var ama bu konudaki mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum"
Adaylık açıklaması
Şuan için bu konuları konuşmak için erken. Zamanı gelince konuşurum.
Şekip Musturoğlu: "UEFA ile yaptığımız anlaşma 4 yıllık. Fenerbahçe'nin ilk sezon 30 milyon euroluk hedef vardı. Bütçe aşılmadı. Geçen sezon 20 milyon euroluk bütçe çok az şekilde aşıldı. Bu yıl hedef 10 milyon euro. Seneye de 0 olacak. Beklenmeyen bir kur değişikliği olmazsa 10 milyon euro'yu aşmayacağız"
"2011 yılına geldiğimizde böyle bir açığımız yoktu. O sene yaşanan süreçte oluştu bu zarar."
"Kur yükselince de zarar oluyor kur alçalınca da zararınız oluyor. Bu yapı sağlıklı sürdürülebilirse UEFA'nın sıfır zarara uğrayan bir kulüp olunuyor. Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın UEFA ile anlaşması var. Trabzonspor'un böyle bir sözleşmesi yok"

Yazarlar