Diğer Bakan Bak: Türkiye, bir spor ülkesi olma yolunda!

Bakan Bak: Türkiye, bir spor ülkesi olma yolunda!

23.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, belediyelerle bakanlıklar arasında müthiş bir uyumun bulunduğunu söyledi, “Paris 2024 için de çok az bir süre kaldı. Orada da başarılı sonuçlar elde edip, bayrağımızı göndere çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Bak: Türkiye, bir spor ülkesi olma yolunda

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin son 22 yılda sporda devrim yaşadığını söyledi, “Türkiye, bir spor ülkesi olma yolunda” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’daki Fatih Sultan Mehmet Yüzme Havuzu, Kültür ve Spor Merkezi’nin açılışına katılan Bak’a, eski Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da eşlik etti. Açılış konuşmasında önemli noktalara değinen Bakan Bak, bakanlık olarak bağımlılıkla mücadele ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Okullardaki spor salonlarını çok önemsiyoruz. Gençlerimizin spora odaklanmasını istiyoruz. Bu proje, bu yüzden çok özel. Ülkenin dört bir yanına tesis yapmaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, kültürü ve sanatı çok iyi bilmesi bizim için avantaj. Türkiye, spor anlamında son 22 yılda bir devrim yaşamaktadır. Türkiye, bir spor ülkesi olma yolunda. İtalya ile beraber Avrupa Şampiyonası’na 2032’de ev sahipliği yapacağız. Bunun sebebi de dünyanın en modern sahalarına sahip olmamız. Pek çok organizasyonu başarıyla gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

Yetenek taraması uygulamasıyla 4,5 milyon çocuğa ulaştıklarını anlatan Osman Aşkın Bak, “Aileler, çocuklarını bu tesislere getirsin. Belediyeler ile bakanlıklar arasında müthiş bir uyum var. Paris 2024 için de çok az bir süre kaldı. Orada da başarılı sonuçlar elde edip, bayrağımızı göndere çekeceğiz. Güçlü bir Türkiye var. Bu da Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oluyor” dedi.

Yazarlar