Diğer Bakan Kasapoğlu: El ele vererek yaralarımızı saracağız

Bakan Kasapoğlu: El ele vererek yaralarımızı saracağız

06.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu’nda bu yıl 42, 21 ve 10 kilometrelik parkurun yanında afetzedeler için Bir Adım Bir Hayat Koşusu da yapıldı. Organizasyona katılan Bakan Kasapoğlu, “Devlet, millet el ele vererek yaralarımızı saracağız” dedi.

Bakan Kasapoğlu: El ele vererek yaralarımızı saracağız

Bu yıl 18. kez start alan Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu’na, 45 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 42, 21 ve 10 kilometrelik parkurların yanına bu sene bir parkur da depremden etkilenenlere destek olmak için eklendi.

Haberin Devamı

‘Bir Adım Bir Hayat Koşusu’ adı verilen 2 kilometrelik parkura, yalnızca bağış yapanlar ücretsiz katılabildi. Bu anlamlı koşuda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, ATSO Başkanı Ali Bahar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, milli sporcular, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi yer aldı.

Bakan Kasapoğlu, Runtalya’nın bu yıl farklı bir atmosferde gerçekleştiğini belirterek, “Art arda yaşadığımız depremler, tarihin yaşattığı en önemli felaketlerden biri. Tekrar başımız sağ olsun. Bu maraton ‘Bir adım bir hayat’ sloganıyla koşuldu. Binlerce sporcu, katılımcı bu sürece destek vermek için adım attılar. Spor iyileştiren, birleştiren bir olgu. Sporun bu ruhunu bu süreçte daha güçlü bir şekilde yansıtacağız. Devlet, millet el ele vererek yaralarımızı saracağız” dedi.

Haberin Devamı

Destek olanlara teşekkür de eden Kasapoğlu, “Türkiye’nin dört bir yanında yurtlarımız depremzedelerimize açık. Antalya da bu anlamda önemli bir ev sahipliği yapıyor. Tüm katılımcılara, destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.