Diğer Bakan Kasapoğlu: Yeni rekorlar için çalışıyoruz

Bakan Kasapoğlu: Yeni rekorlar için çalışıyoruz

29.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

IOC Başkanı Thomas Bach ile Lozan’da bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, “Tarihimizde en fazla madalya kazandığımız Tokyo Olimpiyatları’nda aldığımız pozitif enerjiyle Paris’te yeni rekorlar kırmak için titizlikle çalışıyoruz” dedi

Bakan Kasapoğlu: Yeni rekorlar için çalışıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, IOC Başkanı Thomas Bach ile Lozan’da bir araya geldi. TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener’in de katıldığı programda başta Paris 2024 olimpiyatları olmak üzere birçok konuda görüş alışverişinde bulunuldu.

Bach, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı Kurucular Kurulu’nda Avrupa Konseyi temsilcisi olarak görev yapan Bakan Kasapoğlu’na, dopingle mücadelede almış olduğu sorumluluk için teşekkür etti. Görüşmede, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında mevcut güçlü işbirliğinin artarak sürdürülmesi konusunda görüş birliğine vardı.

Bakan Kasapoğlu görüşmede, 2024’te Paris’te yapılacak olimpiyatların Türkiye için özel bir anlamı olduğuna işaret ederken, Cumhuriyet kurulduktan sonra Türkiye’nin ilk katıldığı olimpiyatların 1924 Paris olduğunu hatırlattı. Bundan tam 100 yıl sonra, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayan Türkiye’nin bu süreçte katılacağı Paris Olimpiyatlarına daha heyecanlı ve iddialı hazırlandığını kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Tarihimizde en fazla madalya kazandığımız Tokyo’da aldığımız pozitif enerjiyle Paris’te yeni rekorlar kırmak için titizlikle çalışıyoruz” dedi.

Kasapoğlu ayrıca, Türkiye olarak, uluslararası spor camiasında karar alma süreçlerini etkileyen ve kararlarda kilit ülke olmayı hedeflediğimizi, bu bakımdan başta Uluslararası Olimpiyat Komitesi olmak üzere tüm uluslararası spor federasyonları ile yakın işbirliği ve temas içerisinde olduğumuzu vurguladı.

Haberin Devamı