ING Basketbol Süper Ligi Banvit’e ağır darbe

Banvit’e ağır darbe

15.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mağlup olduğu Tofaş maçı için yaptığı itirazdan tekrar kararı çıkması sonucu liderlik için umutları artan Bandırma ekibi, kümede kalma mücadelesi veren Türk Telekom’a uzatmada yenildi, çok önemli bir fırsatı tepti

Banvit’e ağır darbe

Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonu lider bitirme yarışındaki Banvit ile kümede kalma mücadelesi veren Türk Telekom’un Ankara’daki buluşmasında ev sahibi uzatmada kazandı: 81-76.
Tofaş ile oynadığı ve kaybettiği maç ile ilgili Disiplin Kurulu’na kural hatası nedeniyle itirazda bulunan ve dün tekrar kararının çıkması ile liderlik umutları artan Banvit, Ankara’da büyük bir fırsat tepmiş oldu.
Maça iyi başlayan ev sahibi, özellikle Dee Brown ile etkili hücum etti ve ilk periyotu 22-18 galip bitirdi.
İkinci çeyrekte Banvit rakibine boyalı alan sayılarıyla karşılık verse de, kenardan gelen Can ve Polat gibi isimlerinden önemli katkı alan Telekom, soyunma odasına da 42-38 galip gitti.
İkinci yarıya iyi savunma ile başlayan ve skora denge getirip öne geçmeyi de başaran Banvit’e karşı Zupan ile etkili olan Telekom, son çeyreğe de 1 farkla önde girdi. İki takımın da iyi savunma yaptığı karşılaşmanın son çeyreğinde skora denge geldi ve normal süre 68-68 bitti. Uzatmaya Zupan’ın basketleriyle başlayan ve Polat’ın da kritik üçlüğüyle 7 farkı yakalayan Telekom, salondan 81-76 galip ayrılarak, 26. maçında 8. galibiyetine ulaştı. Banvit ise 21 galibiyette kaldı.

Haberin Devamı

Banvit’e ağır darbe

POTADA?DÜN
Hacettepe Üniv. - R. Halı G.Antep.: 88-95