Futbol Barcelona'dan UEFA hamlesi! Hakeme tepki büyüyor

Barcelona'dan UEFA hamlesi! Hakeme tepki büyüyor

05.10.2022 - 10:58 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda Barcelona, Inter'e 1-0 yenilirken İtalyanlara galibiyeti getiren golü 45+2'nci dakikada milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Maçın ardından hakem yönetimi büyük tartışma yaratırken İspanyol basını ise Slavko Vincic ve VAR hakemi Van Boekel'e büyük tepki gösterdi.

Barcelonadan UEFA hamlesi Hakeme tepki büyüyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda Barcelona, Inter'e 1-0 yenilirken İtalyanlara galibiyeti getiren golü 45+2'nci dakikada milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Maçın ardından ise hakem yönetimi tartışma yarattı.

Haberin Devamı

GOL VAR'DAN DÖNDÜ

67. dakikada Dembele sağ kanattan son çizgiye indi, ortasını yaptı, Handanovic'i geçen topta karambolde Pedri topu ağlara gönderdi. Ancak VAR incelemesi sonrasında Ansu Fati'nin Pedri'den evvel topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Hakeme itiraz eden teknik direktör Xavi sarı kartla cezalandırıldı. Inter'in oyuncusu Dumfries'in eline çarpan top penaltı itirazlarını beraberinde getirdi. Ancak VAR incelemesinin ardından hakeme oyunu devam ettirdi.

XAVİ TEPKİ GÖSTERDİ

Barcelona Teknik Direktörü Xavi ise maçın ardından, Ansu Fati'nin eline çarpan top nedeniyle gollerinin iptal edilmesiyle ilgili, "Öz eleştiri elbette yapacağız, iyi oynamadık ama öfkeliyim. Ansu'nun eli topa çarptı mı bunu konuşalım. Buraya gelip konuşması gereken hakem. O, hiçbir şey söylemeden gidebiliyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Barcelonadan UEFA hamlesi Hakeme tepki büyüyor

Xavi ayrıca Dumfries'in eline çarpan top nedeniyle penaltılarının verilmediğini de söyleyerek, "Bir hentbol oynandığına inanıyorum. Hakemler futbolda önemli rol oynar ve bu nedenle verdikleri kararı açıklamak zorundadırlar. Ben sordum, bana bir şey açıklamak istemediler" diye konuştu.

İSPANYOL BASINI: TARİHİN EN KÖTÜSÜ

Yaşananların ardından İspanyol basını da sessiz kalmadı. Hakem yönetimini eleştiren İspanyollar, çok sert eleştirilerde bulunarak olayları okurlarına aktardılar.

Mundo Deportivo, VAR'ın çok ciddi şekilde hata yaptığını belirterek, "VAR'ın Şampiyonlar Ligi'nde kullanımından sonraki en ciddi başarısızlık. Gazetemizin danıştığı bazı kaynaklar dün gece olanları 'VAR teknolojsinin en ciddi hatası' olarak nitelendiriyor. Maçın son anlarında Dumfries'in ceza sahası içinde topu elle kontrol etmesini kaçıran hakem VAR'dan yardım almadı." ifadelerine sayfalarında yer verdi.

Barcelonadan UEFA hamlesi Hakeme tepki büyüyor

'ÇİLEDEN ÇIKTI'

Marca maçın ardından hakemi sert bir şekilde eleştirirken şu ifadelere yer verdi: "Hem futbolcular hem teknik ekip hakem performansı sonrası çileden çıktı. Hakemin verdiği kararları anlamadılar. Zarar gördüklerini ve sonuca doğrudan etki ettiklerini yorumladılar. Katalanların maçtan sonra soğukkanlılıklarını korumaları zordu."

Haberin Devamı

UEFA'YA ŞİKAYET

İspanyol basınının önde gelen gazetelerinden AS, hakem yönetimini 'Acımasız bir soygun' olarak nitelerken Barcelona'nın UEFA'ya şikayette bulunacağını şu sözlerle aktardı: "Acımasız bir soygundu. Maç biter bitmez Barcelona soyunma odası öfkeden patladı. VAR hakemi van Boekel'in Ansu Fati'nin penaltısını yediklerini düşünen Barcelonalılar sinirden deliye döndü. AS, Barcelona'nın başkan Laporta önderliğinde UEFA'ya resmi bir şikayette bulunacağını öğrendi."

'HAYAL KIRIKLIĞI'

İspanyol basınından Sport da Barcelona'nın UEFA'ya resmi şikayette bulunmaya hazırlandığının altını çizerken Dumfries'in penaltısının atlandığını aktardı: "Barcelona, Inter maçındaki hakem performansı sonrası UEFA'ya resmi şikayette bulunmaya hazırlanıyor. Xavi Hernandez, Inter mağlubiyetinin ardından hakem performansına karşı öfkesini gizleyemedi. Hakem Slavko Vincic ve VAR, Pedri'nin izin verilmeyen golünde çok farklı bir kriter uyguladı ve Denzel Dumfries'in açık penaltısını görmezden geldi. Laporta hayal kırıklığına uğradı."

Haberin Devamı

'AVRUPA, BARCELONA'YI SEVMİYOR'

Hakemin Pedri'nin golünü vermediğini belirten El Pais "Avrupa, Barcelona'yı sevmiyor" ifadeleri ile yaşananları okurlarına aktardı, "Avrupa, Barcelona'yı sevmiyor. Barcelona, İtalya'da kötü hakem performansına mahkum edildi. Sinir bozucu bir gecenin sonunda sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Slavko Vincic, VAR'a danıştıktan sonra Pedri'nin golünü vermedi ve Dumfries'in penaltısına karşı ise anlamsız bir jestte bulundu."