Galatasaray Başakşehir galibiyetinin ardından Galatasaray'ın yıldızını uyardı! 'Bir daha formayı zor görür'

Başakşehir galibiyetinin ardından Galatasaray'ın yıldızını uyardı! 'Bir daha formayı zor görür'

24.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 6'ncı haftasında Galatasaray, Başakşehir deplasmanından 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Sarı-kırmızılıların zaferini spor yazarları kaleme aldı. Duayen isim, Galatasaray'ın genç yıldızı hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Başakşehir galibiyetinin ardından Galatasarayın yıldızını uyardı Bir daha formayı zor görür

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 6'ncı haftasında Başakşehir deplasmanında sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı. Sarı-kırmızılıların üç puanla geçtiği mücadeleyi spor yazarları değerlendirdi. Usta kalem, dün akşam maça ilk 11'de başlayan genç futbolcuyu eleştirdi.

Haberin Devamı

İşte Başakşehir - Galatasaray karşılaşmasının ardından yapılan değerlendirmeler...

YABANCI KURALI, SEYİRCİLER VE HAZIR OLMAK ÜZERİNE / BURCU KAPU

Galatasaray, eleştirilerle geçen Şampiyonlar Ligi maçının ardından Başakşehir deplasmanına nasıl çıkacak, ne oynayacak merak konusuydu. Okan Hoca, zorlu fikstürü de göz önünde bulundurarak rotasyonlu bir kadroyla takımını sahaya sürmüştü.

Sarı-kırmızılılar, Başakşehir’in sert ve temaslı oyununa rağmen özellikle ilk yarıda doğru oynayarak, alanı paylaşarak oyuna hakim olan taraftı. Bunun sonucu olarak da devre arasına önde gitti. Galatasaray’ın ilk golü buram buram bireysel kaliteden izler taşıdı. Tete çok iyi top taşıyor. Takım oyununa öncelik verip pas trafiğine katılıyor. Kopenhag karşısında da sadece golü değil rolü de övgüyü hak etmişti. Ziyech ise gerek kontrolü, gerek vuruşu ile “Bu hazır olmayan halim. İlerleyen günlerde son vuruşlarda Icardi ile yarışabilirim” dedi adeta.

Haberin Devamı

Başakşehir galibiyetinin ardından Galatasarayın yıldızını uyardı Bir daha formayı zor görür

Rotasyonlu Galatasaray 11’inde stoperde yeni transfer Sanchez sahadaydı. Her ne kadar topu oyuna sokuşu, dikine oyunu gibi olumlu özellikler göze çarpsa da oyuncunun performansına dair henüz bir karar vermek pek doğru olmaz. Çünkü muhtemelen pek de alışık olmadığı bir partnerle oynamak zorunda kaldı, Kaan Ayhan ile.

Her fırsatta yabancı kuralına inanmadığımı, bir mantık bulamadığımı söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. İyi oyuncunun yerlisi yabancısı olmaz. Genci, yaşlısı olmaz. Okan Hoca kadro yaparken Abdülkerim’i yerli olduğu için mi yazıyor, yoksa iyi performansı için mi? İyi oynayan, kendini geliştiren her yerli oyuncu Abdülkerim gibi hocasının ilk tercihi olabilir. Bunun için TFF’nin yerli oynat zorunluluğuna ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Amaç eldeki ligi daha kaliteli hale getirmekse, bunu sakatlanan Kazımcan’ın yerine yabancı kuralı yüzünden oyuncu sokamayan Okan Hoca’nın elini kısıtlayarak, Abdülkerim’i de sol bekte oynamak zorunda bırakarak yapamazsınız. 
Galatasaray’da savunma bölgesinde hala defolar göze çarpıyor. Geçen yıl şampiyonlukta en önemli faktör kalesini gole kapadığı maç sayısıydı. Ön hattı bu kadar kaliteli oyunculardan oluşurken savunma kısmını da önceliklendirmek için Okan Hoca’nın bir an önce önlem alması gerekiyor. Sol taraf geçen yıldan beri çözülemeyen sorun. Sol bekin arkasında bıraktığı kademeye bir yıldır Abdülkerim girip açığı kapatıyor. Fakat bu maçta Abdülkerim sol bekte oynayıp, önde yakalanınca, kademeye kimse girmedi. Sarı-kırmızılılar ikinci bir Abdülkerim olmamasının bedelini de kalesinde golü görerek ödedi. 

Haberin Devamı

Başakşehir galibiyetinin ardından Galatasarayın yıldızını uyardı Bir daha formayı zor görür

Sarı-kırmızılıların yeni transferleri halen hazır değil. Zaha bu görüntüsüyle şimdilik zor oynar, Ziyech iki maçtır bireysel kalitesiyle skor katkısı yapıyor ama topsuz oyunda hala eksik. Kerem Demirbay’ın biraz daha zamana ihtiyacı var. Ve hatta Icardi… O bile henüz kendi kimliğinde değil. Neredeyse ekim ayına giriyoruz ve artık Galatasaray teknik ekibinin özellikle de Şampiyonlar Ligi’ni düşünerek oyuncuların hazırlık süresini hızlandırması şart. 

Hafta içi Kopenhag maçının ardından yazdığım yazının sonunu kendi oyuncusunu ıslıklayan Galatasaray tribünü eleştirisi ile bitirmiştim. Bugün de oradan bugüne devreden birkaç satır ile bitirmek istiyorum. Deplasmana giden taraftar, tribün adabını da bilen taraftar olmuştur hep. Bu sebeple ki, ısınmaya çıkan Kerem Aktürkoğlu’nu çağırıp “Bu taraftar seninle gurur duyuyor,” diye gönlünü almışlardır. İkinci yarı bir penaltı kazandıran, Galatasaray oyununda sadece toplu oyun değil topsuz oyundaki rolüyle de takımın kilit parçalarından biri olan Kerem’e tavsiyem “seyirci” protestolarına kulağını tıkasın, “taraftar” tezahüratlarına baksın. Zira bu bilet ve kombine fiyatlarıyla tüm stadyumlarda artık futbolu pek de iyi bilmeyen enteresan bir grup türedi. Ve bunların adı taraftar değil seyirci.

Haberin Devamı

Başakşehir galibiyetinin ardından Galatasarayın yıldızını uyardı Bir daha formayı zor görür

G.SARAY SIKINTIYI KENDİ YARATIYOR / OSMAN ŞENHER

Sarı-kırmızılıların Türkiye üstü bir kadrosu var. Daha doğrusu bir Şampiyonlar Ligi kadrosu, Türkiye için bu kadro lüks. Sahaya konan futbola bakıyorum; bu yıldızlar gerçek güçlerini gösteremiyorlar. 
Maç 2-0 olmuş, öyle bir gol yiyorsun ki evlere şenlik. Muslera çıkayım mı çıkmayayım mı diye biraz tereddütte kalınca topu kalesinde gördü. Olmaz! Uruguaylı eldiven Kopenhag karşısında da bir sürü hatalar yaptı, son dakikalarda takımı beraberliği sağladı. Okan hocanın buna bir çare bulması lazım.

Haberin Devamı

Sanchez ilk defa oynadı ve çok iyi bir futbolcu. Her şeyden önemlisi hava toplarına hakim. Topu oyuna sokarken zorlanmıyor, geri pas yapmıyor. Mutlaka Manchester United maçına kadar defanstaki bu sıkıntıya Okan Buruk bir çare bulacak. 
Kazımcan dün gece şanssızlık yaşadı, sakatlanıp oyundan çıktı. Abdülkerim mecburen sol beke geçti. Yerine stopere de Kaan Ayhan geçti. Abdülkerim iyi niyetli, sağlam bir çocuk. Ama sol bekte ağır kaldı. Sonuçta Galatasaray’dan Başakşehir’e kiralık giden Leo Dubois, sarı-kırmızılıların sol tarafından etkili oldu, hücuma çıktı, bir de gol attı.  

İlk yarı oyuna bakıyoruz Barış Alper, böyle futbol oynayacaksa Galatasaray formasını bir daha zor görür. Hani Kerem Aktürkoğlu’nu ıslıklayan taraftar var ya, Barış’ı gördükten sonra artık Kerem’i pamuklara sarar. Nitekim ikinci yarı Kerem, Barış’ın yerine oyuna girdi, penaltı kazandırdı. Icardi de penaltıyı filelere göndererek moral buldu. Barış Alper böyle oynayacaksa eminim Icardi çabucak emekliye ayrılır. Arjantinli forveti çıldırttı. 
Aynı şekilde Oliveira ne top tutabiliyor ne pas verebiliyor ne de rakip hücuma çıktığında kademeye geçiyor. Takıma hiç bir katkısı yok. Portekizli futbolcuya ne olmuş böyle bilemiyorum. Bu kadar pas hatasını nasıl yapıyor, kendine nasıl yakıştırıyor? İşin doğrusu Oliveira geriye gidiyor. O da NDombele hazır olunca bir daha forma şansı zor bulur. 

Başakşehir galibiyetinin ardından Galatasarayın yıldızını uyardı Bir daha formayı zor görür

Her şey bir yana Icardi gibi bir santrforun var, topla buluşturamıyorsun. Cim Bom’da kanatlardan düzgün orta gelmiyor. Bu bir gerçek. Top alamayınca da Icardi’nin gücü yarı yarıya düşüyor. Tete ise iyi futbolcu ama Tete olsun, Ziyech olsun bu iki futbolcunun da zamana ihtiyacı var. 
Başakşehir’de ise teknik direktör Çağdaş Atan puan almak için elinden gelen her şeyi yaptı. Başakşehir iyi de top oynuyor ama genç teknik adamın sisteminin oturması için onların da zamana ihtiyacı var. 
Son sözüm de maçın hakemi Kadir Sağlam’a... Penaltıları verirsin, vermezsin o ayrı bir konu ama maçın hakemi futbolcunun sağlığını korumak mecburiyetinde. İlk yarı Berkay’ın Torreira’nın kaval kemiğine tabanıyla vurması tartışılacak bir konu değil, direkt kırmızı karttı.