Basaksehir Başakşehir ve Konyaspor'dan yenilgisiz yola devam

Başakşehir ve Konyaspor'dan yenilgisiz yola devam

06.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi UEFA Konferans Ligi’nde temsil eden Başakşehir ve Konyaspor, yollarına yenilgisiz devam ediyor. Her iki ekibimiz de play-off yolunda emin adımlarla ilerliyor, ülke puanını yükseltiyor.

Başakşehir ve Konyaspordan yenilgisiz yola devam

UEFA Konferans Ligi’nde yer alan temsilcilerimiz Başakşehir ve Konyaspor, yollarına başarılı bir şekilde devam ediyor. Turnuvaya 2. ön eleme turundan katılan iki ekibimiz, bu aşamayı geçmesini bilmişti. Başakşehir, İsrail’in Netanya takımını 1-0 ve 1-1’lik skorlarla elemişti. Konyaspor da Belarus’tan BATE Borisov’u 3-0 ve 2-0 ile geçmişti.

Haberin Devamı

3. ön eleme turunda Başakşehir, İzlanda’dan Breidablik’i ilk maçta deplasmanda 3-1 devirdi ve play-off yolunda avantaj kaptı. Konyaspor ise Lihteştayn deplasmanında Vaduz’la 1-1 berabere kalarak yenilmedi, rövanş için iddiasını korudu. Aynı zamanda Türk futbolunun geleceği olarak görülen teknik direktörler İlhan Palut ve Emre Belözoğlu da takımlarının sezona formda başlamalarıyla bir kez daha dikkat çekti. Her iki teknik adam, takımlarının Avrupa’da 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik almasıyla alkışları topladı.

Ülke puanı için

UEFA ülkeler sıralamasında son yıllarda istemediği bir noktaya gelen Türk futbolu için 2022-23 sezonu çok büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Avrupa mesailerine erken başlayan Fenerbahçe, Başakşehir ve Konyaspor başarılı sonuçlarıyla yüzleri güldürdü. Özellikle önceki akşam 3 takımımızdan Fenerbahçe Avrupa Ligi’nde, Başakşehir de Konferans Ligi’nde 3’er gollü galibiyetler alırken, Konyaspor da beraberlik elde etti. Play-off etabında Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’nden Sivasspor da Avrupa Ligi’nden mesailerine başlayacak.

Haberin Devamı