Trabzonspor ‘Başarıya açız’

‘Başarıya açız’

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, zirveye oynayan bir takım haline gelmek istediklerini söyledi, “Biz yıllardır çok büyük başarıya aç bir takımız. Haliyle süreci yönetmemiz gerekiyor” diye konuştu.

‘Başarıya açız’

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yeniden zirveye oynayan bir takım haline gelmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen “Trabzon Günleri” etkinliğine katılan Usta, “Ya hep ya hiç ile 3 kez yaşadığımız o krizi yaşamak istemiyoruz. Biz tekrar zirvenin takımı olmak istiyoruz. 50. yılda şampiyonluk da olabilir, olamaz da... Şampiyon olduğun seneye de 50. yılımız dersin, geçersin. Önemli olan Trabzonspor’un zirvede kalıcı olması. Dağılmanın nedenini camia, ekonomik olarak da başarı olarak da çok ağır ödüyor. Biz yıllardır çok büyük bir başarıya aç bir takımız. Haliyle süreci yönetmemiz gerekiyor. Ana hedefimiz de o olacak” dedi.

Son dönemde birkaç kez şampiyonluğun kapısından döndüklerini dile getiren bordo-mavililerin başkanı, “Trabzonspor 4 büyük kulüpten birisi. Tarihinde çok şampiyonlukları var. Böyle bir takımdan taraftarı, camiası her zaman şampiyonluk bekler. Ama hayatta birtakım gerçekler de var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

1995-1996 sezonunda şampiyonluğun kaçırılmasının takımın dağılmasına neden olduğunu belirten Muharrem Usta şöyle devam etti:

“Bütün camia şampiyonluğa endekslenmiş ama sezon sonunda şampiyonluk kaçmıştı. O baskıyla ‘Ya hep ya hiç’ gibi düşünülmüş. O baskıyla yönetim de yorulmuş. Trabzonspor zirveye varmışken, takım dağıldı ve yönetim bıraktı. Halbuki o düzen devam ediyor olsaydı belki ondan sonraki 5 sene içinde 2-3 kez şampiyon olacaktık.”

‘Allah büyüktür’

Trabzonspor’un şampiyonluk kupaların haczedilmesine tepkiler devam ediyor.
Başkan Muharrem Usta, twitter hesabından, “Kimse endişe etmesin ki ortak menfaatlerine ulaşmak için müzeye göz dikenler ve iş birlikçileri deşifre olacaklar. Allah büyüktür” ifadesini kullandı.Trabzonspor Arşiv ve Müzeler Kurulu ise “Alın teri ve tertemiz hak ederek kazanılmış kupalarımıza böyle manasız ve kasten yapılmış bir eylem kabul edilemez. Bu pervasızlık karşısında sorumlu olanların Trabzon şehrinden değil, Trabzonspor’un büyüklüğünü hazmedemeyen tıpkı 7. şampiyonluğumuzu elimizden almak için yapılanların benzeri gibi dışarıdan olduğuna emin olduğumuz güçler derhal açıklanmalıdır” çıkışını yaptı.