E-Spor Başbuğhan Çeker: E-spor ciddi bir kariyer seçeneği haline geldi

Başbuğhan Çeker: E-spor ciddi bir kariyer seçeneği haline geldi

03.06.2023 - 18:52 | Son Güncellenme:

E-spor oyuncusu Başbuğhan Çeker, E-sporun profesyonel bir endüstri haline geldiğini, artık sadece hobi ya da eğlence aracı olarak düşünülmediği, ciddi bir kariyer seçeneği olarak görüldüğünü söyledi.

Başbuğhan Çeker: E-spor ciddi bir kariyer seçeneği haline geldi

Profesyonel E-spor oyuncusu Başbuğhan Çeker, E-sporda yaşanan gelişmeler, sektörün gelişimi ve geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. E-sporda yaşanan büyüme ve gelişmelerin gençler üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu belirten Çeker, “Gençler, Espordan ilham alarak oyuncu olma hayallerini gerçekleştirebiliyor. E-spor aynı zamanda gençlerin takım çalışması ve strateji geliştirme gibi becerilerini geliştirmelerine de olanak sağlıyor. Profesyonel liglerin kurulması ve turnuvalar düzenlenmesi de oyunculara büyük bir platformda başarılarını sergileme ve büyük ödüller kazanma fırsatı sunuyor” dedi.

Haberin Devamı

“Daha da büyük bir büyüme ve ilerleme bekliyoruz”

E-sporun geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunan Çeker, “E-Sporun geleceği oldukça parlak. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte E-sporda daha da büyük bir büyüme ve ilerleme bekliyoruz. Rekabetin de artmasıyla birlikte daha profesyonel ve yapılandırılmış bir yapı oluşacak. Aynı zamanda son zamanlarda daha fazla destek ve yatırım yapılıyor. Bu desteklerle birlikte daha fazla yetenek ortaya çıkacak ve sektör daha da büyüyecek" şeklinde konuştu.