Galatasaray "Başın öne eğilmesin"

"Başın öne eğilmesin"

16.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdurrahim Albayrak ile Ali Dürüst’ün maç sonu bir hayli moralsiz olan Hamza Hamzaoğlu ile soyunma odasında özel bir görüşme yaptığı ve “Hocam bu takım şampiyonluk yoluna senin sayende girdi, yine senin sayende 4. yıldızı takacağız. Ancak toparlaman gerekiyor. Sen böyle olursan bu durum futbolculara ve takıma yansır” dedikleri öğrenildi.

Başın öne eğilmesin

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu belki de antrenörlük kariyerinin en sıkıntılı gecesini Başakşehir beraberliği sonrasında yaşadı.

Karşılaşma içindeki seçimleri nedeniyle Arena’daki puan kaybından kendini sorumlu tutan ve basın toplantısında camiadan özür dileyen Hamzaoğlu’nun üzgün görüntüsü dikkatlerden kaçmadı.

Doksan dakikanın bitiminde koridorlarda yaşanan arbedenin ardından Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ile soluğu soyunma odasında alan Hamzaoğlu’nun ağzını adeta bıçak açmadı. Hocalarının bu durumunu gören Albayrak ile Dürüst duruma hemen müdahale ettiler. İki yöneticinin soyunma odasındaki ayrı bölüme geçerek Hamzaoğlu ile özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Mini zirvede genç çalıştırıcının kaçan galibiyet nedeniyle kendini affedemediğini, hatasının farkında olduğunu söylediği vurgulandı. Dürüst ile Albayrak’ın ise artık bu maçın geride kaldığını belirterek, “Hocam bugüne kadar hiçbir bahanenin arkasına sığınmadık, bu senin ve bizim düşüncemiz. Bu takım şampiyonluk yoluna senin sayende girdi, yine senin sayende şampiyon olup 4. yıldızı takacağız. Moralinin bozuk olması doğal ancak kendini bir an önce toparlaman gerekiyor. Sen böyle moralsiz olursan bu durum futbolculara ve takıma yansır” ifadelerini kullandıkları belirlendi.

Bu arada Hamzaoğlu stattan yalnız, başı önde, moralsiz ayrılırken, kendisine “İyi akşamlar hocam” ve “Geçmiş olsun” diyen gazetecilere dahi güçlükle yanıt verebildi.

Fatura Bruma’ya!

Teknik Direktör Hamzaoğlu’nun iki haftada yitirilen 5 puan nedeniyle radikal kararlar almaya hazırlandığı belirlendi. Bu kapsamda bileti ilk kesilen ismin verilen şansı bir türlü değerlendiremeyen Bruma olacağı öğrenildi. Portekizli oyuncuyu kazanmak için sürekli şans tanıyan Hamzaoğlu eski formatına dönecek. Başakşehir maçında kötü görüntüsüne rağmen 90 dakika sahada kalan Bruma’nın yerine artık Emre Çolak’a görev verileceği belirlendi. Hamzaoğlu’nun, Semih Kaya’nın da Kasımpaşa maçına yetiştirilmesi için doktorlara talimat verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

4 gol

42 resmi maçta görev yapan 20 yaşındaki futbolcu 4 gol 3 asistlik bir performans sergiledi. Özellikle son vuruşlardaki eksikliği yüzünden eleştirilen Bruma, Başakşehir maçında da son dakikalarda net bir pozisyonu değerlendirememişti.