Fenerbahçe ‘Başkanımız bunu hak etti’

‘Başkanımız bunu hak etti’

25.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuyt, yeniden yargılanma haberini Milliyet’ten aldı, “Gerçekten çok mutluyum. Başkanımız Aziz Yıldırım bunu hak etmişti. Fenerbahçe’nin geleceği bence artık çok açık ve parlak” dedi.

‘Başkanımız bunu hak etti’

Sarı-lacivertli ekibin ve Hollanda Milli Takımı’nın vazgeçilmez isimlerinden Dirk Kuyt, yeniden yargılanma kararını ilk Milliyet’ten öğrendi. Dünya Kupası’nda Şili galibiyetiyle ikinci tur keyfini yaşayan tecrübeli oyuncu, ikinci sevindirici haberi karşılaşma sonrası aldı.
Şili maçından sonra konuştuğumuz tecrübeli futbolcu, “Böyle bir kararın beklendiği yönünde birşeyler duymuştum. Şimdi kesin olduğunu senden öğrendim. Çok pozitif bir haber. Gerçekten çok mutluyum. Başkanımız Aziz Yıldırım bunu hak etmişti. Fenerbahçe’nin geleceği bence artık çok açık ve parlak” dedi.
Şili maçıyla birlikte 99. kez sahaya milli forma ile çıkma başarısı gösteren Kuyt, “100’e 1 maç kaldı. Büyük bir gurur. Maçın son bölümünde ayağıma kramp girdi. O yüzden risk almadım ve oyundan çıktım. Çok iyiyim. Ve sonuçtan çok memnunum. Kendi performansımdan da memnunum” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe taraftarının gönderdiği destek mesajları için teşekkür eden Kuyt, Dünya Kupası’nda takım olarak özel bir şeyler yapacaklarını da kaydetti.
“Türkiye’den gelen bu destek beni çok mutlu ediyor. Birçok insan Hollanda’nın şampiyon olmasını istiyor bunu biliyorum. Ama önümüzde ciddi bir basamak var. Bu maça odaklanmak zorundayız. Umarım turnuvada çok iyi yerlere gideriz. Ama bunun için sahada daha çok mücadele göstermeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sol bek eğlenceli’
Hollanda’nın Şili’yi 2-0 yendiği maçta sol bek olarak şans bulan Dirk Kuyt, yeni mevkiini de değerlendirdi. 33 yaşındaki futbolcu, “Gerçekten eğlenceliydi. Daha önce hiç bu pozisyonda oynamamıştım. Ancak hocam bana böyle bir görev vereceğini 2 hafta önceden haber vermişti. Ben de böyle bir göreve hazır olduğumu ona iletmiştim. Böyle bir turnuvada böyle bir şans bulmak beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

'Avrupa kapısını açmaz’

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Disiplin Kurulu Üyesi ve spor hukukçusu Avukat Remzi Kazmaz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Futbolda Şike” davası kapsamında aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması kararının 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe Kulübü’ne Avrupa kupalarının kapısını açmayacağını söyledi.
Kazmaz, Bodrum’da düzenlediği basın toplantısında, yeniden yargılanma kararının Fenerbahçe taraftarını ve kulüp yöneticilerini umutlandırdığını ifade etti,
“Fenerbahçe bu karar doğrultusunda önümüzdeki yıl UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gideceğini düşünüyorsa bence aldanıyor. Çifte karar olmaz. UEFA bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Fenerbahçe, iki yıl hak mahrumiyetine çarptırılmıştır” dedi.

Yazarlar