Galatasaray Başkent Galatasaray’a yaramadı

Başkent Galatasaray’a yaramadı

20.10.2012 - 11:52 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılılar futbol, basketbol ve voleybolda 10 gün içinde Ankara’da oynadığı 5 karşılaşmada sadece 1 galibiyet elde etti.

Başkent Galatasaray’a yaramadı

Galatasaray, son 10 günde Ankara’da futbol, basketbol ve voleybolda oynadığı 5 karşılaşmada sadece bir galibiyet elde etti.

Sarı-kırmızılıların 10 günlük başkent serüveni Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkent Salonu’nda 10 Ekim’de başladı. Galatasaray, Spor Toto Erkekler Voleybol Süper Kupa maçında 25-18, 25-19, 25-23 set sonuçlarıyla Fenerbahçe Grundig’e 3-0 yenilerek, taraftarlarını üzdü. Olaylı geçen karşılaşmanın ardından galip gelen sarı-kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe, üst üste 2’nci kez kupanın sahibi oldu.

İstanbul temsilcisi bu karşılaşmadan 4 gün sonra aynı salonda Voleybol Erkekler 1. Ligi’nde Greenwich Saat TED Ankara Kolejliler’i 3-1 yenerek, 10 günlük Ankara macerasındaki tek galibiyetini elde etti. Sarı-kırmızılıların kazandığı maçta setler 27-29, 13-25, 25-21, 22-25 sonuçlandı.

Galatasaray, Ankara’daki 3’ncü maçına da 17 Ekimde TVF Başkent Spor Salonu’nda çıktı. Bayanlar Voleybol Spor Toto Süper Kupa maçında Eczacıbaşı VitrA ile mücadele eden sarı-kırmızılılar Daikin sponsorluğunda çıktığı bu karşılaşmada set dahi alamadı. Maçı 3-0 kazanan Eczacıbaşı VitrA kupayı üst üste 2’nci kez müzesine götüren taraf oldu.

Sarı-kırmızılıların play-off finalisti bayan basketbol takımı da aynı gün yine Ankara’da 20. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe ile parkede mücadele etti.

Fenerbahçe’ye bu karşılaşmada 62-45 yenilen Galatasaray, başkentte oynadığı bir mücadeleden daha üzgün ayrıldı. Sarı-lacivertliler, kupayı 8’inci kez kazanan taraf oldu.

Galatasaray’ın Ankara’daki son durağı 19 Mayıs Stadı oldu. Sarı-kırmızılılar Spor Toto Süper Lig’de 8’inci haftanın açılış maçında Gençlerbirliği’ne konuk oldu.

Taraftarlarının yoğun desteğiyle karşılaşmaya çıkan İstanbul temsilcisi, 2 kez geriye düştüğü ve bir kez de öne geçtiği karşılaşmada Umut, Elmander ve Hakan Balta’nın golleriyle 3-3 berabere kalarak, bir puanla yetindi. Başkent temsilcisinin gollerini ise Azofeifa, Aykut ve Jimmy Durmaz kaydetti.

(AA)