Futbol Bayern Münih'de Upamecano ırkçılığa maruz kaldı

Bayern Münih'de Upamecano ırkçılığa maruz kaldı

13.04.2023 - 14:16 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında Manchester City'e 3-0 yenilen Bayern Münih'de Upamecano, ırkçılığa maruz kaldı. Alman kulübünden konuyla ilgili açıklama geldi.

Bayern Münihde Upamecano ırkçılığa maruz kaldı

Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında Manchester City'e 3-0 yenilen Bayern Münih'de Upamecano, ırkçılığa maruz kaldı.

Haberin Devamı

COMAN, RASHFORD ,SANCHO VE DİĞERLERİ...
Kingsley Coman, Dünya Kupası final maçında Arjantin'e karşı kaçırdığı penaltıdan dolayı hakarete uğramıştı. İngiltere'de ise Marcus Rashford, jadon sancho ve Bukayo Saka, Euro 2021 finalinde İtalya'ya karşı penaltıları kaçırdıktan sonra ırkçılığa maruz kalmışlardı.

MAÇIN ARDINDAN IRKÇILIK
Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında Manchester City'e 3-0 yenildikleri maçta iyi bir performans ortaya koyamayan ve bir golün yenilmesinde hata payı olan Dayot Upamecano, maçın ardından birkaç taraftar tarafından hedef noktası haline geldi.

'O DAHA GENÇ'
Maçın ardından konuşan Thomas Tuchel, oyuncusunun maç içerisinde hata yaptığını söylese de oyuncusunu korudu ve böyle hataların olabileceğini söyledi. "Bu seviyede futbol oynayan herkes, bu kadar çok maç oynayan herkes, eninde sonunda sahada olmaması gereken bir yerde hata yapacaktır. O daha genç. O yüzden yolumuza devam edelim."

Haberin Devamı

BAYERN DESTEK ÇIKTI
Sosyal medyadan kendisine, uygun olmayan emojilerle dalga geçen ve ten renginden dolayı oyuncuyla alay eden sosyal medya kullanıcılarının yapmış olduğu çirkin paylaşımlarının ardından Bayern Münih, yayınladığı paylaşımda oyuncularının yanında olduğunu belirtti." FC Bayern'de hepimiz ırkçılığı mümkün olan en güçlü terimlerle kınıyoruz. Bütün kulüp arkanda, Upa."

MBAPPE'DEN DESTEK: 'KINAMAK YETERLİ DEĞİL'
Kylian Mbappe, yayınladığı gönderide milli takım arkadaşını destekledi. "Bu çok saçma! Bir noktada insanlar buna son vermeli. Artık kınamak yeterli değil, harekete geçip dur demeliyiz. Bunu söylemek üzücü, ama artık bundan çok sıkıldık." dedi.