Almanya Bundesliga Bayern Münih'te Galatasaray maçı öncesi Kim Min Jae endişesi

Bayern Münih'te Galatasaray maçı öncesi Kim Min Jae endişesi

19.10.2023 - 13:10 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü hafta maçında Galatasaray, Salı günü Bayern Münih'i sahasında ağırlayacak. Alman ekibinde sarı-kırmızılılarla oynanacak karşılaşma öncesi Kim Min Jae endişesi yaşanıyor.

Bayern Münihte Galatasaray maçı öncesi Kim Min Jae endişesi

Galatasaray maçı öncesinde Bayern Münih'in savunmasında düşündüren konulara bir yenisi daha eklendi. Bavyera ekibi sakatlığı nedeniyle savunmanın önemli ismi Upamecano'dan salı günkü karşılaşmada yararlanamayacak. Takımın son iki maçını sakatlığı nedeniyle kaçıran bir diğer stoper De Ligt de yeniden formuna kavuşmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Bayern Münih savunmasının önemli ismi Kim Min-Jae'nin ise bir sakatlığı bulunmuyor. Ancak Güney Koreli futbolcu ile ilgili endişe yaratan başka bir durum var ve Galatasaray maçına kadar geçen sürede yıpranma şüphesi, Alman ekibini düşündürüyor.

Bayern Münihte Galatasaray maçı öncesi Kim Min Jae endişesi

KIM MIN JAE'NİN YOĞUN SEYAHAT PROGRAMI

Kim Min Jae futbola verilen milli arada ülkesinin yolunu tutarak milli maçlarda forma giydi. Güney Kore'nin Tunus ve Vietnam ile Seul Dünya Kupası Stadı'nda yaptığı karşılaşmalarda oynayan tecrübeli savunmacı, yoğun bir seyahat programının içerisine girdi.

Münih'ten Seul'e uçan Kim Min-Jae, ardından Münih'e geri döndü. Bu hafta sonu Mainz deplasmanına gidip gelecek kafilede yer alacak oyuncu ardından ise Şampiyonlar Ligi maçı için İstanbul'un yolunu tutacak.

Haberin Devamı

Bayern Münihte Galatasaray maçı öncesi Kim Min Jae endişesi

BAYERN'İN ENDİŞESİ: YORGUNLUK

Son iki haftalık süreçte Güney Koreli futbolcu böylece, yaklaşık 20 bin kilometrelik mesafe kat etmiş olacak. Bu yoğun seyahat temposunun ardından Ali Sami Yen'de Galatasaray karşısına çıkacak olan oyuncunun, yol yorgunu olmasından endişe ediliyor.

Bu arada Kim Min-Jae, bir yıl aradan sonra ilk golünü önceki gün kaydetti. Güney Kore'nin Seul'de Vietnam'ı 6-0 yendiği maçta, kornerden gelen topa yaptığı kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı. Bundan önceki son golünü 2022 Eylül'ünde Napoli formasıyla Lazio'ya atmıştı.

Bayern Münihte Galatasaray maçı öncesi Kim Min Jae endişesi

ESPN: KIM MIN JAE DÜNYADAKİ EN İYİ FUTBOLCULAR ARASINDA

Uluslararası ünlü spor yayın kuruluşu ESPN, Kim Min-Jae'ye önemli bir onur bahşetti. Her bir yaşta dünyanın en iyi futbolcularını belirleyen ESPN'e göre Güney Koreli oyuncu, 26 yaşındaki isimler arasında dünyadaki en iyi futbolcu.

Fenerbahçe'den transfer olduğu Napoli'de, 33 yıl sonra gelen Serie A şampiyonluğunun efsane kadrosunda yer alan Kim Min-Jae'nin Avrupa'daki ikinci sezonunu geçiriyor olmasına karşın önemli bir başarı elde ettiği, çok daha iyi olacağına yönelik işaretleri de verdiği değerlendirmesinde bulunuldu.

Bayern Münihte Galatasaray maçı öncesi Kim Min Jae endişesi

Yazarlar