Galatasaray BEN G.SARAY'LA YAŞIYORUM

BEN G.SARAY'LA YAŞIYORUM

17.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Başkanımızla zaman geçtikçe birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Ujfalusi’nin yokluğundan etkilendik. 3 Temmuz bizi de yaraladı. Baros’a onu kadroda istemediğimi söyledim.”

BEN G.SARAYLA YAŞIYORUM

12. haftayı Karabükspor yenilgisiyle kapatan G.Saray’da Fatih Terim, maçın ardından Hasan Cemal ve Ali Kırca ile GS TV’de yayınlanan ‘Fatih Terim’le Çok Özel’ programına konuk oldu. Kurt hocanın sözleri özetle şöyleydi:

Haberin Devamı

“KARABÜKSPOR bizden çok iyi oynadı. Kendi sahamızda yenilme hakkımızı bu maçla kullanmışızdır inşallah.
3 Temmuz süreci futbolu çok etkiledi. Biz de zaman zaman çok büyük yaralar aldık. Saha içinde ve dışında birçok olayla mücadele etmek zorunda kaldık. Play-off bunlardan biriydi.
GÜN geçtikçe başkanla birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Biz G.Saray’a doğal olarak da başkana bağlıyız. Ben G.Saray’la yaşıyorum, G.Saray’ı yaşıyorum. Bazı konularda başkana fikrimi söyleme hakkım var. Fakat başkanımızla hiçbir problemim yok.

‘4 GÜNDE?1 OYNADIK’
İLK defa 4 günde bir maç oynuyoruz. Bu bizi örseledi. Milli takımlara giden oyuncularımızın bazıları daha perşembe günü İstanbul’a geldi. Skorlardaki istikrarsızlığın bir sebebi buyken diğer neden de savunmada Ujfalusi gibi bir lideri kaybetmiş olmamız.
MANCHESTER United’ı yenersek üst tura çıkacağız. Manchester’la ilgili ‘Turu garantilediler, maça asılmazlar’ yorumlarını kabul etmiyorum. Maça yedek takımla çıkacaklarsa bile 3 yedekleri zaten 150 milyon Euro ediyor.
ManU ile oyandığımız ilk maçta 8 futbolcumuz Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maça çıkıyordu. Bu oyuncuların bir güvene ihtiyacı var. 40. saniyede net penaltımızı vermezseniz oyuncular ihtiyaç duydukları güveni bulamazlar.
BAROS, G.Saray’a hizmet etmiş bir oyuncudur. Sezon başında yüz yüze görüşüp onu kadroda düşünmediğimiz söyledim.

Haberin Devamı

"Cuma gününü ben istedim"

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, Karabük karşısında yapmak istedikleri şeyleri sahaya yansıtmadıklarını söyledi. Terim, “Karabük’le cuma günü oynamayı ben istedim. Manchester United maçına zaman kalsın istedim. Bir daha olsa yine isterim.

"Çileği kendimiz yetiştirebiliriz"

“YÜRÜDÜĞÜMÜZ bu yolda aslan yuvasına da önem vermemiz lazım. Aslan yuvasında, yani Florya’da birçok yavru aslanımız var. Orada çok büyük değerler yatıyor. Bunlardan mutlaka faydalanmamız gerekir. Her sene en azından 1-2 tane futbolcumuzu buradan çıkartarak A Takım’a kazandırmamız lazım.
BAŞKANIMIZIN sezon başında söylediği ‘çilek’ olayı çok konuşuldu. Çileğe odaklanıp pastanın geri kalan bölümüne haksızlık etmemek lazım. Ayrıca belki biz de kendi çileğimizi Florya’da yetiştiririz. Florya’nın toprağı çok verimlidir. Zamanı geldiğinde bunu Avrupa’ya da ithal ederiz. UEFA’yı aldığımızda kadromuzdaki oyuncuların 7-8 tanesi hep bizim kendi içimizden gelen isimlerdi. Zaten G.Saray başarılı olduğunda hep kendi kaynaklarıyla olmuş bir kulüptür.“

Haberin Devamı

‘Ben gittim Wenger duruyor’

“BİZİM göreve geldiğimizden beri en büyük hedefimiz yakaladığımız başarıları sürdürebilmek. Yaptığımız her şey bunu sağlamak için. Başkanımız da bunu sürekli söylüyor. Zaten başarının sürdürülebilmesi için birinci kural istikrardır.
BEN?1996’da G.Saray’a geldiğimde Arsene Wenger de Arsenal’de teknik direktörlüğe gelmişti. Ben bu süreçte birçok kupa kazanmama rağmen kulüpten 2 defa gittim, 3 defa da geri geldim. Fakat Wenger hâlâ görevde. Dolayısıyla başarıyı devam ettirebilmenin anahtarı, istikrardır

HİÇBİR zaman milli takım hocasını arayıp, ‘Bizimkileri oynatma’ demedik. Hayatımızda da olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı