Bertan Kaya

Bertan Kaya

bertan.kaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Başlık biraz ağır oldu ama maçın hikayesi aynen bu.

Fenerbahçe rakibini, biraz da Beşiktaş' ın puan kayıpları nedeni ile, ciddiye almadı. Rahat alırız dediği maçı, rahatsız kaybetti!

İkinci faktör beceriksizlik. Fenerbahçe forvetlerine bugün Mehmet Topal, Caner ve Gökhan' da katıldı. Emenike, Sow ve Kuyt' ın son vuruş konusundaki yetersizliklerini herkes görüyor. Bu sadece şanssızlıkla açıklanabilecek bir durum değil. Bu seviyelerde bu tür goller kaçırırsan, şampiyonluğu elinle hediye edersin.

Bu maçtaki 3 puan kaybının üçüncü nedeni İsmail Kartal' ın orta saha tercihleri oldu. Sen kendi sahanda, Akhisar gibi defansif bir kontra atak ekibini, yaratıcılığı sınırlı üç adet defansif ön libero ile karşılayıp, birde sonradan Selçuk tercihini yapıyorsan ağlamayacaksın. Rakip takımda Bilal, serbest oyuncu olarak saha içi organizasyon ve pas trafiği konusunda dersler verirken, kenarda izlemeyeceksin. Elindeki tek yaratıcı orta saha olan Diego' yu, kenarda bekletmeyeceksin. Elinde son vuruş konusunda vasatın biraz üstü bitiriciliğe sahip Webo varken, Sow- Emenike ikilisinden birisini feda edeceksin.

Haberin Devamı

İsmail hoca hakkında son 4- 5 yazımda oldukça olumlu yazılar yazdım. Webo ve Diego' yu ilk 11' e monte etmemesi noktasında kendisini eleştiriyorum. Sezon başından beri iddiam, Sow- Emenike' nin beraber oynamaması gerektiği. Bu durumun ortaya koyduğu zafiyet dikkatli izleyenler tarafından da görülecektir.

Hakem konusunda yorumum her iki taraf açısından da bazı hatalı kararları olduğu yönünde. Fenerbahçe' yi hakem biçti şeklindeki başlıklara itibar etmeyin. Kaybın sebebi ciddiyetsizlik ve beceriksizlikti.

Fenerbahçe kendi sahasında bu tür puan kayıplarına devam ederse, bu sezon kesinlikle şampiyon olamaz.

Bu hafta Beşiktaş kaybettiğinde iyi oynayıp kaybetti. Galatasaray kötü oynayıp kazandı. Fenerbahçe kötü oynayıp, kaybetti. Özet budur.