Bertan Kaya

Bertan Kaya

bertan.kaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Bu sezonu ve maçı bundan daha iyi özetleyen bir başlık bulunamazdı. Bu yüzden böyle bir başlık attım.

Vitor Pereira bugün futbol anlamında Fenerbahçe' ye ihanet etmiştir.

Sezon boyunca gaflet ve dalaletleri olmuştu. Hatalı transferler, sistem oturtamaması, yanlış kadro tercihleri, futbolcuları küstürmesi, takım içi dengeleri bozması, hak etmeyenlere forma vermesi, takımına hiç bir pozitif futbol karakteri kazandıramaması ile gaflet ve dalalet içindeydi.

Bu gece, eksik kalanı da tamamladı. İhanet... Futbol ihaneti.

Haberin Devamı

90 dakika berbat olan Souza ve Nani' ye dayanması. RvP' yi oyundan alması. Çift ön liberodan vaz geçmemesi. Ozan' ı oyuna almaması. Yaptığı hatalı oyuncu değişiklikleri. Harcadığı koskoca bir ilk yarı.

Esasen harcadığı koskoca bir sezon..

Futbolda bir teknik direktörün, bu seviyede bir hocanın, böyle hatalar yapması asla kabul edilemez. Bu sizin orada tesadüfen bulunduğunuzu gösterir.

Pereira bu maçta futbola ihanet etmiştir. Futbolun doğrularına ihanet etmiştir. Bilerek veya bilmeden camiada kalan en son umut kırıntılarını katletmiştir. Kendisini en çok savunanların bile utanmasına, pişman olmasına, yazıklar olsun demesine neden olmuştur.

Beşiktaş ve Galatasaray bu sene Pereira ve Fenerbahçe' li futbolculara müteşekkir olmalıdır. El ele koskoca bir camiayı hüzne boğdular. Koca bir sezonu hadi kupa almayı geçtim, ağır, kötü, gayretsiz ve çağdışı bir futbolla taraftara zehir ettiler.

Pereira kadar futbola, taraftarın güvenine ihanet eden Nani, Ba, Fernandao ve Josef' i de ayrı bir yere yazmalıyız. Bütün maç saç baş yoldurdular.

Sezonun son maç yorumu olacağı için yazmış olayım. Son 18 senenin en kötü 3. Fenerbahçe' si bu takım idi. Son 18 senenin en kötü üçüncü hoca ise Pereira idi. Asla unutulmayacak, en kötüler arasında hep anılacak. Hem hoca, hem de bu kadro. Kalitelerine yakışmadı. Bunda hocanın payı çok büyük ancak, sezon boyu kırılma anlarında taşın altına elini koyan bir tek futbolcu da olmadı. Sezon boyu takım olamadılar. Sinerji yakalayamadılar. Takım olarak bir reaksiyon koyamadılar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yönetimi Pereira ile devam etme kararı alır ise, bu sene taraftarının %80' ini karşısına alır.

"Ben yaptım oldu" pilavını taraftar bu sene yemez. Bu sefer taraftarı sertlikle veya kurnazca gündemlerle bastırmanız da mümkün olmaz.

Çilesi sonunda biten Fenerbahçe taraftarına geçmiş olsun diyorum.

Galatasaray'a gelince, Galatasaray Johnson' un golü ile 1-0 yenildiği maçın aynısını oynayarak, aynen o şekilde kazanarak o maçın intikamını almıştır. Artık Johnson' lu, Preko' lu tek kale oynadıkları ve kaybettikleri o maçın rövanşı alınmıştır.

Kupa için Galatasaray' ı tebrik ediyorum. Avrupa' da cezayı bu yıl tamamlama şansı kazandılar. Kulübü önemli bir zarardan kurtaran bu karakterli, onurlu ve savaşçı ekibi ve onur mücadelelerini alkışlıyorum. Onlardan alınacak çok ders var.