Bertan Kaya

Bertan Kaya

bertan.kaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe, kendi sahasında seyircisi ile hasret giderdiği karşılaşmada, Limassol' u 2-0 yenerek, grupta puanını 10' a yüksellti. Fenerbahçe, önümüzdeki iki zorlu maçtan birisini kazanması, ya da ikisinde birden berabere kalması halinde gruptan 1. olarak çıkacak. Bu aslında önemli bir başarı.

Futbol olarak tıpkı son 5-6 maçta olduğu gibi, iyi oyundan ziyade sonuca ulaşmak isteyen bir Fenerbahçe izledik. Meireles ve Yobo' nun takıma dönmesi Fenerbahçe' nin kapasitesine önemli katkı sağladı. Gerçekten de Mehmet Topal, Meireles ve Yobo gibi iyi futbolcular ile Fenerbahçe daha diri, daha ne yaptığını bilen bir ekip hüvviyetine bürünüyor.

Haberin Devamı

Aykut Kocaman süreki zor dönemden geçtiklerine vurgu yaparak iyi futbol beklenmemesi yönünde açıklamalar yapıyor. Sonuç almaya dönük bir futbol sergileyeceklerini her defasında vurguluyor. Gerçekten de Fenerbahçe iyi futbol oynuyor demek mümkün değil. Ancak kötü oynarken de kazanmayı başarıyor. Bu da diğer önemli bir başarı.

Öte yandan, Fenerbahçe' nin Akhisar ve Limassol maçları gelecek için asla ölçü olamaz. Her iki takım da son derece alt düzey takımlar ve kapasiteleri oldukça sınırlı. Bu maçlarda sonuca dönük futbol ile 3 ' er puan almış olmak sevindirici ancak ortaya koyulan futbol fazla ışık vermiyor. Ayrıca Fenerbahçe' nin halen bir oyun karakteri, sistemi ve felsefesi yok. Çünkü hocanın tek amacı günü kurtarmak. Belki de üzerindeki baskı nedeniyle, Aykut hoca ekstralar katamıyor.

Ordusupor karşılaşmasından da 3 puan alınması halinde, Aykut Kocaman ve takım üzerindeki baskı kalkabilir. Bu haftadan itibaren daha iyi bir futbol izlemek mümkün olacak mı bunu hep beraber göreceğiz.

http://twitter.com/bertankaya