Beşiktaş Beşiktaş, Alex Oxlade Chamberlain'i transfer etti! Maliyeti belli oldu

Beşiktaş, Alex Oxlade Chamberlain'i transfer etti! Maliyeti belli oldu

14.08.2023 - 18:24 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, bonservisi elinde bulunan Alex Oxlade Chamberlain ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Siyah-beyazlılar tecrübeli futbolcunun maliyetini KAP'a bildirdi.

Beşiktaş, Alex Oxlade Chamberlaini transfer etti Maliyeti belli oldu

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, hücum hattına dikkat çeken bir takviyede bulundu. Siyah-beyazlılar, bonservisi elinde bulunan Alex Oxlade Chamberlain ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. İngiliz oyuncuya 1 milyon 500 bin euro imza parası ödeneceği kaydedildi. Alex Oxlade Chamberlain'in maaşının 2 milyon 500 bin euro olduğu ve alacağı süreye bağlı olarak maç başına azami 10 bin euro maç başı ücret alacağı aktarıldı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılardan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel Futbolcu Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain'in transferi konusunda Oyuncu ile 12 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2025-2026 sezonu sonuna kadar üç yıllık sözleşme imzalanmıştır. Oyuncuya net 1.500.000 Avro imza parası ve her bir futbol sezonu için net 2.500.000 Avro garanti ücret verilecektir. Ek olarak müsabakalarda yer aldığı süreye göre maç başına azami net 10.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir.”

Southampton altyapısında futbola başlayan Alex Oxlade Chamberlain daha sonra Southampton, Arsenal ve Liverpool formaları giydi. İngiliz oyuncu için toplam 51 milyon 800 bin euro bonservis bedeli ödendi. Alex Oxlade Chamberlain, İngiltere Milli Takımı'nda 35 maça çıktı ve 7 gol üretti. 29 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 7 milyon euro.

Haberin Devamı

Alex Oxlade Chamberlain kariyerinde daha önce şu başarılara imza attı:

1 - Şampiyonlar Ligi (Liverpool)
1 - FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası (Liverpool)
1 - Premier Lig (Liverpool)
1 - UEFA Süper Kupası (Liverpool)
1 - İngiltere Lig Kupası (Liverpool)
4 - İngiltere FA Kupası (Liverpool, Arsenal)
3 - İngiltere Süper Kupası (Arsenal)