Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: İşimiz kolay değil, çok çalışacağız!

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: İşimiz kolay değil, çok çalışacağız!

17.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat toplam borcun 3 ayda yüzde 24 arttığına vurgu yaptı, “Acı bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu biliyorum. İşimiz kolay olmayacak ama yönetim kurulu olarak çalışacağız. Beşiktaş’ın büyükleri, camianın ağır topları devreye girmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat: İşimiz kolay değil, çok çalışacağız

Beşiktaş Kulübü’nün 2023 yılı 3. Olağan Divan Kurulu toplantısı dün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Ekonomik açıdan acı bir tabloyla karşı karşıya olduklarına vurgu yapan Başkan Hasan Arat çözüm için harekete geçtiklerini aktardı. Arat şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

- Kulübün borcu 3 ayda yüzde 24 oranında artmıştır. Acı bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu biliyorum. İşimiz kolay olmayacak ama çalışacağız. Yapabilirsek ne ala. Yapamazsak zaten sizler yazmaya çizmeye başlayacaksınız ancak şunu söyleyebilirim ki Beşiktaş’ın büyükleri, ağır topları devreye girmeye başladı. Camianın güçlü isimleri, kulübün dinamikleri ile birleşmeye başlayacak.

- Her zaman söylüyoruz, Beşiktaş’ın sahibi taraftarıdır. Bu söylem popülistlik değildir. Gençleri kucaklayın. Küfür edenleri asla saymıyorum ama Beşiktaş’ın sahibi tabii taraftarıdır. Özellikle stadyuma girişlerdeki aramalar konusunda da bazı çalışmalarımız olacak.

- Tüpraş’ın stadımıza sponsor olması konusunda Süleyman Seba’nın yakın arkadaşı, büyük Beşiktaşlı Rahmi Koç’a çok teşekkür ediyorum. Rahmi Bey her zaman olduğu gibi Beşiktaş’ın yardımına koştu. Peki Tüpraş’tan alınan para nerede? Sponsorluk parasının kongreden hemen önce harcandığını biliyoruz. Bu paradan kendi yönetim kurulu üyelerine paralar ödendi mi, araştırıyoruz, bulacağız.

Haberin Devamı

- Usulsüz şekilde kongre üyelik ücretini kaç kat artırdılar. Bu acele ile alınmış ve seçim kargaşasında oylama yapılan bir durum. Gençleri, gerçek Beşiktaşlıları kucaklayalım diyoruz. Peki bu insanlar, gençler, öğrenciler bu parayı nasıl ödeyecek. Biz bunu da çözeceğiz. Taksitlendirme ile kolaylık sağlayacağız.

- Lugano maçında gençlerle gurur duyduk. Sporcularımız çok iyi, çocuklarımız pırıl pırıl. Ama düzeltilmesi gereken baştan yapılması gereken işler var. Hedeflerimiz doğrultusunda hepsini çözeceğiz. Tesislerimizi yenileyeceğiz. Özkaynak için yatırımlarımız arttıracağız.

Başkan Arat, “Ocak ayında Hüseyin Yücel’le Euroleague’e wilcard almak için görüşmelere gideceğiz. Beşiktaş ile Bahçeşehir’in birleşmesi de inşallah gerçekleşecek” dedi.

ARA TRANSFERDE TAKVİYELER YAPILACAK

Futbolda ivedilikle başarı odaklı yapılanmaya gideceklerini aktaran Başkan Hasan Arat, ara transferde kadroyu güçlendireceklerini bildirdi. Kadro dışı bırakılan oyuncuların durumunu da değerlendiren Arat, “Futbol kadro dışı kararları etkili olmuştur. Karardan etkilenen oyuncularımız bizimle iletişime geçtiler. Gereğinin yapılacağı konusunda hem fikir olduk. Beşiktaş’ın büyüklüğü hafife alınmaz. Ara transferde gereken takviyeleri yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Haberin Devamı

"YAŞANANLARI KINIYORUZ"

Başkan Arat, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Arat, “Geçen yıl oyuncumuz Josef de Souza, Ankara’da aynı stadyumda yaşadıkları sonrası hakemi korumaya çalıştığı için federasyon tarafından ceza almıştı. Ne kadar enteresan değil mi? Söylediklerini yaşadık. Biz camia olarak Halil Umut Meler’e tekrar geçmiş olsun diyoruz. Yaşananları kınıyoruz ve gereğinin yapılmasının da takipçisi olacağız” dedi.

"TARAFTAR UMUTSUZ, MUTSUZ OLMASIN"

“Biz büyük bir camiayız. Beşiktaş taraftarı umutsuz olmasın. Hep beraber ayağa kalkacağız. Başarılı günlerimize geri döneceğiz. Camia olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam etmeliyiz. Bu kulübe adım attığımdan itibaren 46 yıl geçti. Bugün ilk defa Divan Kurulu toplantımıza başkan olarak iştirak etmek nasip olduğu için çok mutluyum. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

BORÇ 8.2 MİLYARA ÇIKTI

Divan Kurulu toplantısında Beşiktaş’ın güncel borcu belli oldu. Denetim Kurulu Başkanı Özgür Şentürk, siyah-beyazlı kulübün borcunun 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla 8 milyar 282 milyon 243 bin 263 TL olduğunu duyurdu.

İki hafta önce gerçekleşen olağan mali genel kurulda kulübün 31 Mayıs 2023 itibarıyla toplam borcunun 6 milyar 780 milyon 665 bin 917 lira olduğu açıklanmıştı. 31 Mayıs-31 Ağustos arasındaki üç aylık dönemde borcun 1 milyar 500 milyon lira düzeyinde artması dikkat çekti.

Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk borçlarla ilgili olarak, “Para ile ödenebilecek bir borca sahip değiliz. Ancak güvenilir ve planlı insanlar tarafından çözülebilecek sorunlar bunlar. Ben yeni yönetimimizden bu konu hakkında gerçekçi çözümler bekliyorum ve inanıyorum. Menajerlere verdiğimiz paranın zekatını kulübe ayırsak, borcumuzu daha düzgün yönetiriz. Yönetim kurulu üyelerimizin bu yükün altından kalkabilecek potansiyelde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

"ÇALIMBAY 1,5 YIL KALMALI"

Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Teknik Direktör Rıza Çalımbay’la yola devam edilmesi gerektiğini savundu. Futbol şubesinde olumlu gelişmelerin yaşandığını aktaran Yamantürk, “Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar, Beşiktaş’ın simge isimleridir ve futbol şubemizin ayağa kalkmasında büyük rol oynayacaklardır. Rıza Çalımbay hocanın en azından 1.5 sene takımın başında kalması yerinde olacaktır. Bu sebeple başkanımız Hasan Arat’a teşekkür ediyorum. Biz son 7 yılda 5 kez seçim yaptık. Yeni başkanımızın görev süresini taraftarın belirlememesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yazarlar