Beşiktaş Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında Valerien Ismael yıkıldı! 1994-1995 sonrası bir ilk

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında Valerien Ismael yıkıldı! 1994-1995 sonrası bir ilk

02.10.2022 - 23:12 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında Beşiktaş'la Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşma 0-0'lık beraberlikle tamamlandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael'in kaçan pozisyonlar sonrası yaşadığı üzüntü dikkat çekti. Siyah-beyazlılar ile sarı-lacivertliler arasındaki dev derbide 1994-1995'ten sonra bir ilk yaşandı.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında Valerien Ismael yıkıldı 1994-1995 sonrası bir ilk

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Dolmabahçe'de oynanan dev derbiye siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Beşiktaş'ın son dakikalarda üst üste gol pozisyonlarını değerlendirememesi Valerien Ismael'i yıktı. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbilerde uzun zaman sonra bir ilk meydana geldi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, Fenerbahçe derbisinde Gedson Fernandes'i yedek bıraktı. Siyah-beyazlıların Süper Lig'de oynadığı ilk 7 maçta da ilk 11'de yer alan Portekizli oyuncu, Fenerbahçe derbisinin ilk 11'ine dahil edilmedi. Beşiktaş, Fenerbahçe maçına şu 11'le başladı: Ersin Destanoğlu, Rosier, Tayyip Talha Sanuç, Saiss, Masuaku, Salih Uçan, Josef, Muleka, Dele Alli, Redmond, Weghorst.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Beşiktaş deplasmanında ilk 11'e Serdar Aziz'i dahil etti. Serdar Aziz, 20 Temmuz'da oynanan Dinamo Kiev maçı sonrası ilk kez bir maçta forma şansı buldu. Sarı-lacivertlilerin ilk 11'inde Altay Bayındır, Gustavo, Serdar Aziz, Szalai, Arao, Crespo, Ferdi Kadıoğlu, Lincoln, İrfan Can Kahveci, Valencia ve Joao Pedro yer aldı.

Haberin Devamı

TRİBÜNLERDEN ERSİN'E DESTEK

Beşiktaş'ın İstanbulspor ile oynadığı müsabakada bazı taraftarların tepki gösterdiği Ersin Destanoğlu'na tribünler derbi öncesi destek verdi. Genç eldiven ısınma çalışmaları için sahaya çıktığı anda alkışlarla karşılandı. Ersin Destanoğlu kendisini alkışlayan taraftarlara alkışlarla karşılık verdi.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında Valerien Ismael yıkıldı 1994-1995 sonrası bir ilk

ARDA GÜLER'E İLGİ, MERT HAKAN'A TEPKİ

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi dikkat çeken anlar yaşandı. Siyah-beyazlı taraftarlar, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'e büyük ilgi gösterdi. Arda Güler bazı taraftarların fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmedi. Öte yandan maç öncesi zemini kontrol etmek için sahaya çıkan Mert Hakan Yandaş, tribünlere doğru yürüyünce taraftarlardan tepki çekti.

Haberin Devamı

TOP AĞLARDA, BAYRAK HAVADA

Zorlu müsabakanın 17'nic dakikasında Dele Alli'nin sol kanattan gönderdiği ara pasın ardından savunma arkasına sarkan Wout Weghorst, Altay Bayındır'ı çalımladıktan sonra topu ağlara gönderdi. Karşılaşmanın yardımcı hakemi pozisyonun ardından ofsayt bayrağını kaldırdı. Wout Weghorst'un ağlara gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında Valerien Ismael yıkıldı 1994-1995 sonrası bir ilk

TAYYİP TALHA VE VALENCİA KAÇIRDI

Kritik mücadelenin 31'inci dakikasında Beşiktaş'ın kazandığı köşe vuruşu sonrası yaşanan karambolde Tayyip Talha Sanuç'un kafa vuruşu az farkla auta gitti. Bir sonraki pozisyonda Fenerbahçe çok hızlı bir şekilde atağa çıktı. Enner Valencia'nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Ersin Destanoğlu gol izni vermedi.

İLK YARIDA 2 SARI KART ÇIKTI

Heyecan dolu karşılaşmanın ilk yarısında Volkan Bayarslan iki kez kartına başvurdu. Miguel Crespo, 42'nci dakikada Salih Uçan'ı formasını çekmesinin ardından sarı kartla cezalandırıldı. Beşiktaş'ta Arthur Masuaku, 45'inci dakikada hakeme yönelik itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TAN İLKLER

Beşiktaşlı futbolcular ilk 45 dakikada 5 kez ofsayta düştü. Siyah-beyazlılar bu sezon Süper Lig'de bir maçın ilk yarısında en çok ofsayta düştüğü maçı geride bıraktı. Öte yandan Beşiktaş bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ilk kez bir maçın ilk yarısını isabetli şut atamadan tamamladı.

SZALAİ GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Kritik mücadelenin 54'üncü dakikasında Lingoln Henrique'nin ceza sahasına ortasını yaptığı pozisyonda Serdar Aziz ve Romain Saiss birlikte topa yükseldi. Serdar Aziz pozisyonda yerde kaldı. Seken topu önünde bulan Attila Szalai'nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında Valerien Ismael yıkıldı 1994-1995 sonrası bir ilk

JESUS'TAN 3 HAMLE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus oyuna ilk hamlede bulunan isim oldu. Müsabakanın 69'uncu dakikasında Mert Hakan Yandaş, Bright Osayi Samuel ve Michy Batshuayi oyuna girdi. Sarı-lacivertlilerde Joao Pedro, İrfan Can Kahveci ve Miguel Crespo kenara geldi.

ISMAEL'DEN CEVAP GELDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, Jorge Jesus'un 3 değişikliğine 3 hamleyle karşılık verdi. Beşiktaş'ta Dele Alli, Jackson Muleka ve Salih Uçan kenara geldi. Siyah-beyazlılarda kalan sürede Rachid Ghezzal, Gedson Fernandes ve Tayfur Bingöl görev yaptı.

BEŞİKTAŞ'TA WEGHORST KAÇIRDI, ISMAEL YIKILDI

Heyecan dolu dev derbinin 87'nci dakikasında Beşiktaş üst üste gol pozisyonları yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Rachid Ghezzal'ın ortasında Tayyip Talha Sanuç'un kafa vuruşu az farkla auta gitti. Siyah-beyazlılar aynı dakika içerisinde Wout Weghorst'la da gole yaklaştı. Valentin Rosier'in sağ kanattan yaptığı ortada Wout Weghorst'un kafa vuruşu az farkla auta gitti. Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael kaçan bu goller sonrası büyük üzüntü yaşadı. Valerien Ismael çimleri yumrukladı.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin son dakikalarında Valerien Ismael yıkıldı 1994-1995 sonrası bir ilk

DİREKTEN DÖNDÜ

Zorlu müsabakanın 89'uncu dakikasında Beşiktaş etkili geldi. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Rachid Ghezzal ortasını yaptı. Rachid Ghezzal'ın ortasında Wout Weghorst'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarptıktan sonra auta gitti. Beşiktaş taraftarları bu pozisyon sonrası büyük üzüntü yaşadı.

1994-1995'TEN SONRA BİR İLK

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki dev derbi 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Siyah-beyazlılar ile sarı-lacivertliler arasındaki bu skor uzun zaman sonra bir ilki beraberinde getirdi. Opta'nın verilerine göre; 1994-1995 sezonundan bu yana ilk kez, Beşiktaş'ın ev sahipliği yaptığı bir Fenerbahçe derbisi golsüz sona erdi.

Yazarlar