Beşiktaş Beşiktaş kanatlandırır!

Beşiktaş kanatlandırır!

27.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Porto'nun ardından Red Bull Leipzig'i de devirdi, Avrupa'da zirveyi perçinledi: 2-0

Beşiktaş kanatlandırır

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde fırtına gibi esen siyah-beyazlılar, Alman rakibi karşısında işi ilk yarıda bitirdi. 11. dakikada Cenk’in akıl dolu pasını Babel aynı güzellikte kaleye gönderdi. 43’te ise Q7’nin enfes asistine Talisca kafayı vurdu, mermi gibi giden top farkı ikiye yükseltti. İkinci yarı zorlu geçse de Beşiktaş rakibine gol şansı vermedi.

İster iç, ister dış saha olsun son zamanlarda Leipzig karşısında hiçbir takım böylesine bir başlangıç yapmamıştı. Maçın ilk yarısında bir Alman futbol mühendisliği ürünü olan Leipzig, genç yaşına rağmen kendisinden yaşça büyük Beşiktaş karşısında ritmini hiç bulamadı.

Bekliyorduk ama bu kadar tempolu ve zevkli bir maç beklemiyorduk. Oyuna sanki yıllardır futbol oynamıyormuş gibi aşırı iştahlı başlayan Beşiktaş, daha 11. dakikada Babel ile golü buldu. Sezonun en formda isimlerinden Cenk Tosun’un pasıyla buluşan Babel, kendisine yakışır bir vuruşla durumu 1-0 yaptı.

Haberin Devamı

Skor olarak değil, Beşiktaş’ın temposu açısından şoka giren Leipzig’de, Teknik Direktör Hasenhüttl, Werner’i oyundan alarak tek forvete döndü. Topu çevirmesine rağmen pozisyon bulamayan Leipzig, 41. dakikada Cenk’in ayağından ikinci golü görecekti ama Gulasci başarılıydı. 43’te tıpkı Porto’daki gibi Quaresma kesti, Talisca kafasıyla skoru 2-0’a getirdi.

Çare arayan Hasenhüttl ikinci yarıya Kevin Kampl’la başlarken, Beşiktaş ise skor avantajı nedeniyle defansif tedbirler aldı. 57’de Sabitzer’in şutunu Fabri kornere çıkardı. İkinci yarıda sönen ışıklar açıkçası biraz Beşiktaş’ın işine geldi. Temposu düşen oyunda siyah-beyazlı takım bekle gör taktiğini uyguladı.

Son bölümde Augustin’in auta giden şutu yürekleri ağıza getirse de, Beşiktaş akıl ve enerji dolu futboluyla böylesine zorlu bir grupta ikide iki yaparak 6 puana ulaşmayı bildi.

Beşiktaş kanatlandırır