Beşiktaş Beşiktaş'ta Dele Alli gerçekleri! Ahmet Nur Çebi devreye girdi

Beşiktaş'ta Dele Alli gerçekleri! Ahmet Nur Çebi devreye girdi

29.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında sahasında Alanyaspor'u 3-0'la geçerken sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Dele Allı pereformansıyla dikkatleri çekti. Siyah-beyazlı ekipte yıldız futbolcu hakkında gerçekler ortaya çıktı.

Beşiktaşta Dele Alli gerçekleri Ahmet Nur Çebi devreye girdi

Kartal’ın sezon başında Everton’dan büyük umutlarla kiraladığı Dele Alli sonunda futbola döndü. Teknik Direktör Şenol Güneş’in Corendon Alanyaspor maçında ilk 11’de forma verdiği İngiliz yıldız orta sahadaki performansı, enerjisi ve mücadeleci futboluyla ilk kez alkış topladı.

Haberin Devamı

CENK SERİYE BAĞLADI

Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle birlikte adeta yeniden doğan Cenk Tosun gollerini sıralamaya devam ediyor. Müthiş bir form yakalayan tecrübeli futbolcunun her golü Kartal’a hayat veriyor.

Beşiktaş, Cenk Tosun’un golle buluştuğu 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Cenk’in gol attığı Süper Lig maçlarında Ümraniyespor (2), Kasımpaşa, Konyaspor ve Alanyaspor’u (2) mağlup eden Kartal, Galatasaray’a 2-1 yenilirken, Trabzonspor’la berabere kaldı.

Beşiktaşta Dele Alli gerçekleri Ahmet Nur Çebi devreye girdi

Siyah-beyazlı takım, Cenk Tosun’un bir gol kaydettiği Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Ankaragücü’ne deplasmanda penaltılarla 5-4 mağlup olmuştu. Cenk kupadaki Şanlıurfaspor maçında ise rakip ağları 2 kez havalandırmıştı.

Haberin Devamı

SALİH UÇAN YETİŞMİYOR

Süper Lig’de 5’te 5 yapan Beşiktaş’ta gözler Karagümrük maçına çevrildi. Siyah-beyazlı takım basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanla salı günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.

Alanyaspor maçında ilk 11’de forma giyen futbolcular salonda yenilenme programı uyguladı. Diğer futbolcuların ise istasyon koşuları ve 5’e 2 pas çalışmasından sonra dar alanda çift kale maç oynadığı aktarıldı. Alanyaspor maçında kasığından sakatlanan Salih Uçan’ın Karagümrük maçında forma giyemeyeceği öğrenildi. Tedavisine başlanan Salih’in Sivasspor ile deplasmanda oynanacak karşılaşmaya yetişmesi bekleniyor.

Beşiktaşta Dele Alli gerçekleri Ahmet Nur Çebi devreye girdi

GOL LEROY FER'E YAZILDI

Dele Alli’nin Alanyaspor’a attığı golün, Leroy Fer’e yazıldığı ortaya çıktı. İngiliz oyuncunun vuruşunda Leroy Fer’in çizgi üzerinden çıkarmaya çalıştığı top filelerle buluşurken, hakem Yaşar Kemal Uğurlu bu sayıyı Alanyasporlu futbolcunun kendi kalesine attığı gol olarak yazdı. TFF maç raporunda 3. golde Leroy Fer’in ismi yer aldı.

DELE ALLI SEFERBERLİĞİ

Siyah-beyazlı kulüpte Başkan Ahmet Nur Çebi’den, tesislerdeki çalışanlara kadar herkes Dele Alli için adeta seferber oldu. Başkan Çebi, Alanyaspor maçından önce özel bir görüşme gerçekleştirdiği yetenekli oyuncuya moral aşıladı. Teknik patron Şenol Güneş ve takım arkadaşları da Dele Alli’ye her fırsatta tam destek verdi. Psikolog Turgay Biçer’in de İngiliz futbolcuyla sık sık görüştüğü ve motivasyonunun yükselmesinde çok önemli rol oynadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Dele Alli gerçekleri Ahmet Nur Çebi devreye girdi

ÇALIŞMAYI HİÇ BIRAKMADI

Dünyaca ünlü futbolcunun ise en zor zamanlarında bile çalışmayı hiç bırakmadığı ve profesyonelliğin tüm koşullarını yerine getirdiği aktarıldı. Bu yönüyle Şenol Güneş’in takdirini kazanan Dele Alli, takım arkadaşları tarafından da sürekli desteklendi.Dele Alli’nin Alanyaspor maçıdaki pozitif performansı rakamlara da yansıdı. 84 dakika sahada kalan ve alkışlar arasında oyundan çıkan İngiliz futbolcu 9 kez top kazanırken, 2 kilit pas verdi. Rakip ceza sahasında 5 defa topla buluşan Dele Alli, 49 kez isabetli pas verdi, 3 kez de hava topu kazandı.

Sonunda takıma katkı yapmaya başlayan yetenekli futbolcu sezonu Beşiktaş’ta bitirecek. Satın alma opsiyonu 8 milyon euro olan 26 yaşındaki oyuncuyla ilgili karar sezon sonu verilecek.

MERT GÜNOK GÜVENCESİ

Tıpkı Cenk Tosun gibi teknik patron Şenol Güneş’le birlikte formayı kapan Mert Günok kalede güven veriyor.

Haberin Devamı

Ersin Destanoğlu’ndan eldivenleri teslim alan 33 yaşındaki deneyimli file bekçisi, Alanyaspor karşısında 4 kritik kurtarışa imza atarak bir kez daha farkını gözler önüne serdi. Mert son 5 maçta kalesine gelen 12 isabetli şutta 11 kurtarış yaparken, sadece bir gole engel olamadı.

Şenol Güneş’in Mert’ten çok memnun olduğu aktarıldı. Ersin’i de beğenen ancak tercihini Mert’ten yana kullanan siyah-beyazlı hocanın sezon sonuna kadar başarılı kaleciyle yola devam etmeyi planladığı vurgulandı.