Beşiktaş Beşiktaş'ta tüm odak Neftçi Bakü maçında!

Beşiktaş'ta tüm odak Neftçi Bakü maçında!

06.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ile Neftçi Bakü arasında perşembe günü oynanacak Konferans Ligi 3. ön eleme karşılaşması Neftçi Arena’ya alındı. Azeri ekibi büyük önem verdiği ilk maçı kazanarak tura ortak olmanın hesaplarını yapıyor.

Beşiktaşta tüm odak Neftçi Bakü maçında

Kardeş ülke Azerbaycan’ın güçlü temsilcisi Neftçi Bakü perşembe günü kendi sahasında Beşiktaş’la oynayacağı UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçına büyük önem veriyor.

Haberin Devamı

Karşılaşma Bakü Olimpiyat Stadı’ndan 11 bin kişilik Neftçi Arena’ya alındı. UEFA ile temasa geçen Azeri ekibi maçın Neftçi Arena’da oynanması için anlaşma sağladı. Bu girişimin arkasında Neftçi Arena’daki atmosfer ve baskının daha iyi olmasının bulunduğu aktarıldı.

Adrian Mutu’nun çalıştırdığı Neftçi Bakü, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turunda Bosna Hersek ekibi Zeljeznicar’ı saf dışı bırakmıştı. İlk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Zeljeznicar’ı rövanşta 2-0 yenen Azeri ekibi3. turda Beşiktaş’ın rakibi olmuştu.

Neftçi Bakü perşembe akşamı Beşiktaş’ı konuk edeceği ilk maçı kazanarak tura ortak olmayı hedefliyor. Azeri temsilcisinin ilk maçtan galibiyetle ayrılmayı başarması halinde tur için ciddi biçimde umutlanacağı aktarıldı. Beraberlik veya yenilgi durumunda tur şansının mucizeye kalacağını hesap eden Adrian Mutu’nun oyuncularına sık sık ilk maçın önemini anlattığı kaydedildi.

Haberin Devamı

CHAMBERLAIN VE VARGAS FAVORİ

Transferde şimdiye kadar Emrecan Bulut, Jean Onana, Daniel Amartey ve Ante Rebic’i renklerine bağlayan Beşiktaş, Teknik Direktör Şenol Güneş’in istekleri doğrultusunda stoper, orta saha ve sağ kanat arayışlarını da sürdürüyor. Siyah-beyazlılar üç pozisyon için de yabancı isimlerle görüşüyor.

Liverpool’la sözleşmesi biten İngiliz orta saha Alex Oxlade Chamberlain’in yanı sıra Çin ekibi Shanghai Port’ta forma giyen Matias Vargas’ın transferde en güçlü adaylar oldukları aktarıldı.

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin İngiltere’de bizzat görüştüğü Chamberlain, Beşiktaş’ın teklifini kabul etti. Serbest durumda olan İngiliz oyuncu, Şenol Güneş’in onay vermesi halinde siyah-beyazlılarla sözleşme imzalayacak. Arjantinli kanat oyuncusu Matias Vargas da kariyerine Beşiktaş’ta devam etmek istiyor. Shanghai Port’la 31 Aralık 2024’e kadar sözleşmesi bulunan Vargas kulüplerin anlaşması halinde siyah-beyazlı takıma imza atacak.

Beşiktaş; Roberto Pereyra, Nicolas Pepe ve Ruslan Malinovskyi ile de görüşmelerini sürdürüyor. Farklı kulüplerden teklifler alan bu oyuncuların maddi konulardaki pazarlıkları devam ediyor.

Haberin Devamı