Galatasaray BEYAZ KABUS

BEYAZ KABUS

04.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı takım oyuna dengeli başladı, ancak Ronaldo’nun erken golü ile hesapları şaştı. Benzema farkı ikiye çıkardı, Cim-Bom forvetleri fırsatlardan yararlanamadı. İkinci 45’te temsilcimiz bütün riskleri aldı, bu kez de Higuain’in golüne engel olamadı, İstanbul’daki rövanşa umudunu taşıyamadı

BEYAZ KABUS

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Bazen sonucu küçük ayrıntılar belirler. İşte ne yazık ki böyle maçlardan birine Santiago Bernabeu’da şahit olduk. Ne Real Madrid’in kağıt üzerinde her yönüyle ağır basması, ne de maçın Madrid’te oynanmasıydı aradaki farkı doğuran. Bir anlık dikkatsizlik, bir anlık zincirleme hataydı farkı doğuran.

MÜTHİŞ MAÇIN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!

Yoksa Galatasaray, Madrid’te aslanlar gibi oynadı. Topa sahip oldu, pas yaptı, kaleye şut çekti, net pozisyonlara girdi. Üstelik penaltısı da verilmedi. Ama defanstaki hatalar Real’i avantajlı hale getirdi.
Drogba boşa kaçan Sneijder’i görebilse veya ilk yarının sonunda o topu iyi kontrol edebilse, Eboue zoru başarıp girdiği net pozisyonda topu kalecinin üzerine vurmasa ya da hakem o penaltıyı verse bambaşka bir sonuç çıkacaktı şüphesiz. Maalesef şansımız da yoktu
Golü erken gördük kalemizde. Biz Burak’tan beklerken 9’da Ronaldo çıktı sahneye. Asisti de Mesut yaptı. Portekizli Eboue’nin boşalttığı alanda tek kaldı ve topu Muslera’nın üzerinden aşırdı. Hemen Drogba ile yanıt vermek istedik. Top çerçeveyi bulmadı.
18’de Muslera, Mesut’un, biraz sonra da Lopez Drogba’nın şutlarında başarılıydı. 27’de karambolde penaltı bekledik, hakem elle oynamaya devam dedi. 29’da ise Essien’in sağdan ortasında Semih-Eboue zincirleme hatası, Benzema’nın golünü getirdi.
44’te Eboue en pozisyonumuzda topu kalecinin üzerine vurdu. 1 dakika sonra ise Drogba kontrolsüzlüğünün kurbanı oldu, pozisyonu heba etti. 60’ta Ronaldo’ya, 62’de ise Di Maria’ya Muslera geçit vermedi. Ancak 73’te serbest vuruşta Higuain’i tutamadık ve fark 3’e çıktı.
81’de Selçuk füzesinde kaleci iyi uzandı. Ramos’un, Burak’ın ayağına basmasına da Norveçli hakem kaçırdı ve penaltıyı vermedi.

Haberin Devamı

KIRILMA NOKTASI

Ah Eboue
Tecrübeli oyuncunun 44. dakikada topu önüne alışı, pozisyona girişi muhteşemdi. Ancak Lopez’in üzerine vurdu. O pozisyon gol olsa şüphesiz ikinci yarı da o moralle daha farklı geçebilirdi.

MAÇIN ADAMI

Mesut oldu!
Mesut Özil, geçen hafta Milliyet’e verdiği röportajda “Dostlarım üzülebilir” demişti. Türk asıllı futbolcu ilk golde asisti yapan, ikincisinde de asisti yapan Essien’e pası veren isimdi.

Haberin Devamı

Penaltıydı
Maçın Norveçli hakemi Svein Oddvar Moen özellikle Galatasaray aleyhine çaldığı düdüklerde hata yaptı. İlk yarıda Khedira’nın pozisyonunda penaltı yoktu. Ancak ikinci 45’te Real Madrid’in 3. golünden önce Drogba’nın faullü hareketi de yoktu, burada da faulü uydurdu. En büyük hatasını, Burak’ın, Ramos tarafından ceza alanında düşürülmesinde yaptı. İspanyol futbolcu, Burak’ın ayağına bastı, net bir penaltıydı ve Ramos da sarı kart görmeliydi. Genç hakem oldukça acemi bir görüntü vererek maçın skoruna etki etti.

BEYAZ KABUS

Yazarlar