Avrupa hayali kurmayın

Haberin Devamı

Santos, elinin altındaki sağlamlardan ofansif bir kadro sürdü sahaya... İyi hoş da koca ilk yarıda Beşiktaş’ın kaleyi bulan bir şutu var, o da Colley’in attığı gol! Gedson, ofansif orta saha oyuncusu, topu rakip alana yıkan bir fotoğraf, ondan ön libero olur mu, bence olmaz! Peki Muçi’ye ne demeli? Arkadaş onun forvet arkası bir yetenek olduğunu cümle alem biliyor, ya Santos?
Aboubakar mı, adı var, kendisi yok. Bırakın koşmayı, yürüyor, yürüyor eyy Santos! İyi ki Kartal’ın Colley’i var, duran toplardan şu ana kadar 6 gol çıkardı. Dün attığı gol, kritik bir süreçte geldi, yani Başakşehir’e biraz olsun el freni çektirdi. Ancak Başakşehir oyun başlar başlamaz öyle bir baskı kurdu ki ilk çeyrekte Beşiktaş’ı zorladı.
Başakşehir de gözünü klasmana dikmiş, eee iyi kadrosu var, iyi de futbol oynuyorlar. Ne var ki bu yarıda çok etkili bir oyun ortaya koyamadılar. Bunun da temelinde Kartal’ın savunmasını sağlam tutması yatıyordu. Sadece Piatek’in bir kafa şutu var, o da yan direkten döndü, hepsi o kadar. Futbol yok, tempo sıfır ötesi, pozisyon yok denecek kadar az, yani dağ fare doğurdu, keyif alamadık!
Kaleci Mert’in sakatlanıp oyundan çıkması Kartal için handikap, ne var ki kaleyi teslim alan Ersin de çok kritik kurtarışlar yaparken, Emirhan’ın uzatmadaki golüne engel olamadı, genç oyuncu sevinmedi, nasıl sevinsin Kartal Yuvası’ndan yetişti, aferin genç adam.
Oyunun temposu ikinci yarıda bir tık yukarı çıktı, Başakşehir baskıyı artırınca Santos nihayet uyandı. Portekizli hocanın Aboubakar konusundaki sabrına hayranım, 70 dakika nasıl dayandı pes doğrusu! Muleka hiç olmazsa koşuyor, saldırıyor, en azından mücadele ediyor. Ghezzal’ın 67’deki frikik atışında top çataldan geri döndü, üç dakika sonra yerini Musrati’ye bıraktı. Bu iki hamle Kartal’ı yuvasından çıkardı, hem savunma yaptı, hem de rakip kaleye yüklendi. Nitekim Colley’in golüne asist yapan Semih, 87’de kaleci ile karşı karşıya kaldı, plasesinde top direkten geri döndü.
Yokk arkadaş yokk, koca Beşiktaş, bir golü zor buluyor, bitime bir dakika kala gol yiyor, iki puan kuş misali uçup gidiyor! Sakın ola Santos’un olduğu yerde öyle Avrupa hayali falan kurmayın. Bu kafayla kupa da tehlikede.