Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hep Santos’u eleştirecek halimiz yok, elbette ortada iyi dokunuşlar varsa, ki var bunu da ortaya Hep Santos’u eleştirecek halimiz yok, elbette ortada iyi dokunuşlar varsa, ki var bunu da ortaya koyacağız. Örneğin dünkü maçın 11’inde Santos ‘mini’ rotasyona gitmiş, yani Cenk ve Onur’u yedeğe çekmiş, doğru da yapmış. Nitekim ilk yarıda topa sahip olan, önde baskı yapan, kapalı savunmayı zorlayan, rakibini kendi sahasına sokmayan (uzatmalar hariç) özlenen Kartal’ı gözlemledik. Bu pozitif görüntülere karşın pozisyon üretiminde Salih’in golü dışında sıkıntı çekti Kartal, bir de Semih’in çaprazdan attığı ve kaleciden dönen şut var.
Yenilerden Al Musrati ve Muçi’nin nokta atışı olduğunu dün bir kez daha gördük. Al Musrati dikine ve de isabetli paslar atıyor, bu anlamda Kartal’ın eksiğini kapatmaya devam ediyor. Muçi mi, hep kaleyi hedefliyor, uzak yakın fark etmiyor, boşluğu bulduğu anda şutunu atıyor. Nitekim Salih’in golünde onun katkısı yadsınamaz, adam eksiltmesi de artısıdır. Sakın ola kaptan Necip’e kimse laf etmesin, eden çarpılır! Stoperde kritik dokunuşlar yapıyor, savaşıyor, ikinci yarıda çizgi üzerinden çıkardığı topu gördünüz mü?
Konyaspor’a gelince... Ligdeki konumu malum, kırmızı hattan çıkmanın hesapları peşinde. İlk yarıda takım savunmasını öne çıkardı, başarılı da oldu, taa ki Salih’in golüne kadar. Ne zaman golü yediler, ofansa dönüş yaptılar, Oğulcan’la bir gol attılar, ofsaytta takıldılar!
Konya’nın maçın son bölümlerinde ofansif oyunu tercih etmesi Beşiktaş kalesinde sıkıntı yarattı ancak kalede Mert var, ona gol atmak pek de kolay değil. Artı kaptan Necip var, daha ne olsun?
Elbette bu oyunda tecrübe çok önemlidir, ağır kaldığı yönünde eleştirilen Cenk Tosun’dan söz ediyoruz... Salih’in yerine oyuna dahil olan Cenk’in, kornerden gelen topu kafayla köşeye göndermesi tecrübeyle doğru orantılıdır.
Cenk’in kritik golü olası bir iş kazasına set çekerken Kartal, kupada yarı finale kanat çırptı. Bu kulvarda Ankaragücü ile zorlu iki mücadele verecek final için. Beşiktaş hem kupada yarı finale çıktı, hem de bir anlamda Galatasaray derbisinin provasını gerçekleştirdi. Kartal iyi konsantre olursa, bireysel hatalar yapmaz ve bu oyun anlayışını sürdürürse derbide kantarda ağır basan taraf olur bence.