Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Y ahu arkadaşlar ligin daha altıncı haftası, yol uzun, bu köprünün altından daha çok sular akar! Dememiz o ki bu neyin gerginliği? Bu oyunun güzelliklerine hasret kaldık, neredeyse gözümüz açık gideceğiz! Son yıllarda futbolumuzda bir gerginlik aldı başını gidiyor, futbolcular topla haşır-neşir olacaklarına ya birbirlerine, ya da hakeme gider yapıyorlar! Bu güzelim oyunu çirkinleştirme adına elimizden geleni yapıyoruz valla! Efendim, neymiş 13 yıldır Beşiktaş Fenerbahçe’yi sahasında yenemiyormuş? Olsun ne çıkar, son iki yıldır Lig’in şampiyonu kim Beşiktaş.

Haberin Devamı

* * *

Koca bir ilk yarıda aklımızda ne kaldı futbol adına, hiç bir şey! Beş SARI, iki KIRMIZI kartı anımsıyoruz! Evet Ali Palabıyık. Bu yarıda hep gördüğünü çaldı, çıkardığı sarılara asla itirazımız yok. Neto’nun direkt kırmızısı doğru, Cenk bize göre kurtulsa, net gol pozisyonu... Quaresma’nın ikinci sarısı tartışılır... Ekici’ye kontrolsüz giriyor, faul kararı doğru, ama ikinci sarı bizce çok ağır... Palabıyık, gerginliği düşürme adına sarılarda taviz vermedi, doğru da yaptı.

* * *

Ne var ki Palabıyık’ın ikinci yarıdaki yönetimi skandal ötesiydi, bu yarıda da toplam 3 kırmızı kart çıkarırken, müthiş gözle görülür hatalar yaptı. İşin özeti maçın önüne geçti Palabıyık! Hangisini saysak? Güneş’i kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle tribüne gönderdi ! Bitmedi, 70’de Hasan Ali Kaldırım’ın Cenk’in tendonuna basması hem penaltı hem de kırmızı ötesiydi, onu da süzemedi, yani gördüğünü çalamadı Palabıyık. Negredo’nun sayılmayan golünde ofsayt göremedik. Maalesef bu derbiye de gölge düşürdü, Başkan Fikret Orman’ı haklı çıkardı bizce. Eeee böylesi kamuoyu baskısını ne Palabıyık, ne de başka hakem kaldırabilir!

* * *

Elbette bu yarıda Fenerbahçe daha baskılı gibi gözüktü... Bunun da temelinde Beşiktaş’ın, orta sahada gerekli direnci gösterememesi vardı. Yani Babel ve Talisca bu alana gerekli desteği bir türlü veremediler. Bu da Fenerbahçe’nin işine geldi, bir gol bulurken, pozisyon ürettiler... Medel’in Jannsen’e cezaalanı içinde kontrolsüz yüklenmesi ve penaltıya neden olması inanılır gibi değildi! Bu yarıda Beşiktaş’ın tek net pozisyonu Atiba’nın kafa şutu, hepsi o kadar.

Haberin Devamı

* * *

Güneş hocanın Tolgay, Negrado ve Lens hamleleri oyunun şeklini doksan derece değiştirdi... Beşiktaş tüm riskleri göze aldı, oyunu rakip alana yıktı, hatta Kartal tek kale oynadı dersek abartmış olmayız... Öyle bir baskı kurdu ki Kartal, Fenerbahçe’ye nefes aldırmadı, aldırmasına da golü yine penaltıdan kalesinde görürken, Babel, 87’de kafayla farkı bire indirirken takımını da puan için umutlandırdı. Ne var ki, Kartal’ın beraberlik çırpınışları yarar getirmedi... Valla, Beşiktaş yenildi, yenilmesine de, bu yenilgi onun kalitesinden asla bir şey alıp götürmez, sadece üç puan kaybetti, hepsi o kadar. Fenerbahçe’de bu derbi galibiyeti olası tehlikeli çanlarını da şimdilik ortadan kaldırdı.