Tenis 'Bir hayal gerçeğe dönüştü'

'Bir hayal gerçeğe dönüştü'

18.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası Cudi Cup’ın açılışını gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Cudi Dağı’nda bugün sporun gücü ile gençlerin motivasyonu ve heyecanı ile halkımızın mutluluğu ile çiçekler açıyor. Hayallerin gerçeğe dönüşmesinin tek kuralı vardır; inanmak ve o inancın peşinden yılmadan koşmak” diye konuştu.

Bir hayal gerçeğe dönüştü

TAYFUN BAYINDIR

Haberin Devamı

9 ülkeden, 81 sporcu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Cudi Cup’ın açılış törenine katıldı. 9 ülkeden toplam 81 sporcunun katılımı ile Şırnak’ta gerçekleşen organizasyon, Cudi Dağı eteklerinde Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde kurulan 4’ü açık, 2’si kapalı 6 kortta başladı. Turnuvada Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Kazakistan, Tunus, Polonya, İran, Gürcistan, İngiltere ve Litvanya’dan toplam 44’ü erkek 37’si kız olmak üzere 81 sporcu kıyasıya mücadele ediyor. 

‘19 Mayıs’ı kutluyorum’

Cudi Dağı’nda bayram havası olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, “Bugün Cudi Dağı’nda sporun gücü ile gençlerin motivasyonu ve heyecanı ile halkımızın mutluluğu ile çiçekler açıyor. Bu güzel imkanları tıpkı bugüne kadar birlikte inşa ettiğimiz gibi daha yukarılara taşımaya devam edeceğiz. Gençlik haftasını ve 19 Mayıs’ı kutluyorum. Bir hayalin gerçekleştiğini ve bu hayalin gerçeğe dönüşmesinin heyecanını paylaşıyoruz. Hiçbir hayal sadece o hayali kurarak gerçekleşmez” dedi.

Haberin Devamı

‘Kardeşilik iklimi var’

Kasapoğlu şöyle devam etti: “Hayallerin gerçeğe dönüşmesinin tek kuralı vardır; inanmak ve o inancın peşinden yılmadan koşmak. Bu tablo, bu inancın alın terinin, cesaretin ürünü. Ülkemize yeni sporcular kazandıracağız. Bu şanlı bayrağı gururla dalgalandıracaklar. Bu organizasyon emeğin ürünüdür. Tesislerimiz ve imkanlarımız ile sadece spor iklimini yaşatmıyoruz, kardeşlik iklimini de yeşertiyoruz. Bu bölgede huzursuzluk çıkarmak isteyenlere bundan sonra da izin vermeyeceğiz.”

Bir hayal gerçeğe dönüştü

‘Gelenekselleşen bir hale gelecek’

Cudi Cup’ta yer alan 81 sporcunun dostluğun, kardeşliğin ve rekabetin örneğini sergileyeceğini aktaran Bakan Kasapoğlu, “Cudi Cup gelenekselleşen bir hale gelecek. İstiyoruz ki her tenisçinin yolu Şırnak’tan bir kez geçsin bundan 10 yıl sonra grand slam kazananların hatıralarında Şırnak yer alsın. Turnuvada ter dökecek tüm sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Vali Pehlivan: 50 binVali Pehlivan: 50 binsporcuya yaklaştıkŞırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cudi Dağı’nın binlerce yıllık tarihi olduğuna vurgu yaptı. Pehlivan, “Şırnak, üzerinde sayısız medeniyetler yaşamış son 40 yıldır terörle mücadelenin en keskin olduğu yerlerden. Her yerinde kahraman Mehmetçiğimizin, korucularımızın, polislerimizin izleri var. Onların o mücadelesi olmasa bugün bu organizasyonu yapamıyor olacaktık. Son yıllardaki mücadelenin kalıcı olması anlamında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla güvenlik konseptleri oluşturuldu. Cudi Cup, bir hayalle başladı ve bugün uluslararası bir organizasyonu yapıyoruz. Genç Türkiye’mizin genç bir iliyiz. Yaş ortalamamız 21 ve her geçen gün sporcu sayımız artıyor. 3-4 yıl öncesinde 20 binli rakamlardayken 50 bin bandına neredeyse yaklaştık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yarka: Çok duyguluyum

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, kentte her alanda yaşanan değişime dikkat çekti. Şırnaklı gençlerin sporla buluştuğunu dile getiren Yarka, “Bugün çok duyguluyum. Birliktelik ve uyum her zaman başarı getirir. Valisi, milletvekilleri ve bütün birimleri ile bir aradayız. Şırnak çok çekti, bu gençler zamanında çok çekti. Top seslerinden barut kokusundan bu gençlerin spor yapma olanağı yoktu. Spordaki her dalda Şırnak gün be gün gelişim göstermekte. Sporun birleştirici gücü vardır. Spor yapan birinde kötü söz, kin olmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir hayal gerçeğe dönüştü

‘Şırnaklı 8 kızımız turnuvada’

Törende yer alan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Şırnaklı 8 sporcunun turnuvada yer aldığını söyledi.
Spor bakanlığının talimatlarıyla tenisi tüm topluma yaymak için çalıştıklarının altını çizen Durmuş, “Şırnak özelinde yerel yönetimlerle neler başarılabileceğinin bir örneğini bu turnuva ile gördük. Bugün Şırnaklı 8 kızımız uluslararası turnuvada yer alıyor. Birlikteliğin, sevginin, dostluğun, barışın en önemlisi centilmenliğin sporcularımızın rakibini yenerken bile korunması tenisin Anadolu’nun bir parçası olduğunu gösteriyor. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum, her zaman yanımızda oldu. Burada Şırnak’ta derme çatma tenis oynanırken valimizle bunun hayalini kurduk ve çok şükür ki dünyanın gözünün burada olduğu bir turnuvayı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Festival renk katıyor

Uluslararası 14 Yaş Cudi Cup’ta sporcular gündüz keyifli müsabakalara çıkarken, akşamları ise gençlik festivali kapsamında konserler düzenleniyor. ‘Samsak Döveci’ şarkısı ile ünlenen Elif Buse Doğan önceki akşam Şırnaklılara 2 saatlik konser verdi. Şırnak’ta 21 Mayıs’a kadar sürecek konserlerde Simge Sağın, Ziynet Sali, Rengi Hakkari Sanat Topluluğu, Dengbej Gecesi ile Resul Dindar ve Ömer Faruk Bostan sahneye çıkacak.