Diğer Bir yarışla hayatları değişti

Bir yarışla hayatları değişti

18.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adıyaman’ın Besni ilçesindeki Kızılin köyünde organize edilen “Commagene Rowing Marathon” yarışlarını takip eden köylü kızlar kürek sporuna merak sardı, Kybele isminde bir takım kurdu.

Bir yarışla hayatları değişti

Adıyaman Valiliği,  Türkiye Kürek Federasyonu , Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından Besni ilçesindeki Kızılin köyünde organize edilen Türkiye’nin ilk Kürek Maratonu “Commagene Rowing Marathon” yarışlarını izleyen köylü kızlar kürek sporcusu olmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Azerbaycan, Moldova ve Malta’dan olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 100 sporcunun katıldığı ve bu yıl ilki 18-20 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Commagene Rowing Marathon” yarışlarını günlerce takip eden kız öğrencilerin kürek sporcularının suya girişlerini, antrenman ve yarışlarını izlemeleri gözlerden kaçmadı.

Kürek Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileriyle iletişime geçen Arzu Gürel (15), Gizem Biricik (16), Sıla Biricik (14), Pınar Cintosun (16) ve Aysu Cintosun (15) isimli kızların kürek sporcusu olma istekleri geri çevrilmedi. Bursa Kürek Spor Kulübü’nün yarışlara katılan sporcularıyla tanışan kızlar kısa sürede onlarla kaynaşarak spor ile ilgili bağlantı kurmayı başardı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün girişimleriyle Bursa Kürek Sporcuları köydeki liseli kız öğrencilere spor malzemesi desteği sağladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve Kürek Federasyonu İl Temsilcisi Ferit Binzet, Bursa Kürek Takımından Burcu Cilingir Ürkmez ve arkadaşları tarafından gönderilen malzemeleri kızlara teslim etti.

Haberin Devamı

Kızların kürek takımı kurması için girişimler başladı. İlk olarak Bursa Kürek Takımı, Kızılin köyünde yaşayan kızlara zoom üzerinden yoga ve  İngilizce eğitimlerinin yanı sıra kişiselle gelişimlerini artıracak çeşitli konularda online eğitim vermeye başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle ilk etapta yüzme eğitimleri, ardından 4 çifte ve dümenci ekibi oluşturarak takım oluşturmaları için destek verilecek. Kızların takımına ise, Nemrut dağındaki bereket tanrıçası ‘Kybele’nin ismi verildi.

Yazarlar