Süper Lig Biz böyle güzeliz! Spor dünyası tek yürek oldu

Biz böyle güzeliz! Spor dünyası tek yürek oldu

12.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüreklerimizi yakan deprem felaketinin ardından Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un kenetlenmesi herkese moral oldu. Özellikle dün 9 yaşındaki Fenerbahçeli Elif’in kurtarılışı sırasında Trabzonspor’lu muhtar Coşkun Ayyıldız’ın “Ben de artık Fenerbahçeliyim” mesajı herkesi duygulandırdı.

Biz böyle güzeliz Spor dünyası tek yürek oldu

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizde hissedilen 7.7 şiddetindeki depremin ardından ülkemizde spor kulüpleri kenetlendi, tek yürek oldu.

Haberin Devamı

Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor birbirlerine verdikleri desteklerle kamuoyunun takdirini topladı. 4 büyük kulüp deprem bölgelerine yardımları, sosyal medya üzerinden kurdukları güçlü iletişim ve başarılı koordinasyonla herkese örnek oldu.

Özellikle enkazdan sağ çıkan vatandaşlarımız için yayınlanan mesajlar çok beğenildi. Önceki gün Adıyaman’da enkazdan sağ çıkan 9 yaşındaki Elif için Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin ortaklaşa mesajları herkesi duygulandırdı. Arama kurtarma çalışmalarında, Trabzon’un Of ilçesinden yardıma gelen muhtar Coşkun Ayyıldız ile Elif’in diyaloğu dikkat çekti. 9 yaşındaki Elif’in Fenerbahçeli olduğunu öğrenen Trabzonlu muhtar, “Ben de artık Fenerbahçeliyim Sarı Kanarya Elif” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor ve Fenerbahçe de karşılıklı olarak bu duygusal mesajı yayınladı. Fenerbahçe Coşkun Ayyıldız ve Elif’i Ülker Stadı’na davet etti.

Benzer şekilde Kahramanmaraş’ta 119 saat sonra enkazdan sağ çıkan 16 yaşındaki Kamilcan Ağdaş’ın üzerinde Fenerbahçe forması olması öne çıktı. Fenerbahçe-Konyaspor maçı öncesi formasıyla uyuduğunu belirten Kamilcan için Fenerbahçe’den anlamlı bir mesaj yayınlandı, “Birlikte izleyeceğimiz çok maç var” denildi.

Adıyaman’da 105 saat sonra enkazdan çıkan Beşiktaş taraftarı Yağız için de Galatasaray’dan çok güzel bir mesaj geldi, Yağız’a ‘Göreceğin nice güzel şampiyonluklar var” paylaşımı yapıldı. Ayrıca yardım tırları kampanyasında da 4 büyük kulübün taraftarlarının ilk günden bu yana birlikte organize olması da alkışları toplamaya devam ediyor.

Ortak yayın yaptılar

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 3 büyük kulübün birlikte deprem bölgelerine gönderdiği tır için ortak yayın yapması da dikkat çekti. FB TV ve GS TV’de tırın gidiş anı ve kulüp başkanlarının açıklamaları ortak yayınlandı. Benzer şekilde Beşiktaş da sosyal medya hesaplarından canlı yayın gerçekleşti.

‘85 milyon biriz’

Sarı-lacivertli kulüp Trabzonspor’un Elif paylaşımını etiketleyerek ‘85 milyon biriz’ mesajıyla beğeni topladı. Galatasaray ve Beşiktaş ise benzer şekilde sosyal medyadan birbirlerini etiketledi.

Haberin Devamı

Volkan Demirel'e özel davet

Hatayspor’un teknik direktörü Volkan Demirel için GS TV’den anlamlı bir davet geldi. Depremin ilk anlarında Hatay’dan canlı yayın yapan ve gözyaşlarıyla yürekleri dağlayan Volkan Demirel, canlı yayına çağrıldı. Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Rıza Morova, “Volkan Demirel hepimizi ağlattı. GS TV yayınına bağlanması için de Volkan Demirel’i aradık. Aslında birlik içinde olmamamız için bir neden yok, belki bu olay bizi daha da bütünleştirecek” diye konuştu.

İzmir'de kenetlenme

4 büyük kulüplerin yakaladığı kenetlenme kadar İzmir’in köklü takımları da birbirleriyle ortaklaşa hareket etti. Göztepe, Karşıyaka ve Altay deprem bölgelerine yardım için ortaklaşa çalıştı. Göztepe Gürsel Aksel Stadı, Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu ve Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda toplanan yardımlarda 3 kulüp ortaklaşa mesajlar yayınladı.

Basel maçında tek yüreğiz

Tüm futbolseverler Trabzonspor’un UEFA Konferans Ligi play-off turunda 16 Şubat Perşembe günü oynayacağı Basel maçında tek yürek olacak. Bordo-mavili kulüp, Akyazı’daki Basel maçına Süper Lig’deki tüm takımların başkanlarını çağırdı. Ayrıca diğer takım taraftarlarının da Trabzonspor-Basel maçında tribünlerde olması isteniyor. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Basel maçının tüm gelirinin depremzedelere bağışlanacağını bir kez daha duyurdu.

Haberin Devamı

Yunanistan'dan anlamlı yardım

Depremin ilk gününden itibaren Türkiye’ye yardımlarını aralıksız sürdüren Yunanistan’dan anlamlı bir destek daha geldi. Yunanistan Basketbol Ligi’nde bu hafta sonu atılan her sayı için Türkiye ve Suriye’de depremlerden etkilenenlere 10 euro bağış yapılacağı duyuruldu.

Alkışlar Kuntz’a

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Almanya’da yaşadığı kasabada ülkenin en büyük süpermarket zincirinin şubesine giderek depremzedeler için kasiyerlik yaptı.Söz konusu etkinlikten elde edilen gelir depremzedeler için AFAD’a bağışlanacak.

Yazarlar