Skorer Boca yenilse de en büyük!

Boca yenilse de en büyük!

24.12.2008 - 11:45 | Son Güncellenme:

Arjantin'de Apertura Ligi'nde Boca Juniors şampiyon oldu. Ezeli rakibi River Plate ise son sırada...

Boca yenilse de en büyük

Futbolun mekik ülkelerinden biri olan Arjantin'de Apertura (Açılış Ligi)'nde şampiyon belli oldu. Play-off son maçında Tigre'ye 1-0 mağlup olan Boca Juniors buna rağmen mutlu sona gol averajıyla ulaştı. Racing Club de Avellaneda Stadyumu'ndaki maçın sonrasında Buenos Aires çılgın bir gece yaşadı.
Maçın tek golü 68. dakika Lazarro'dan geldi ama golün pek de bir önemi yoktu. Bu arada oyuna ikinci yarıda dahil olan Boca Juniors'un etkili forveti Rodrigo Palacio ise maçın bitimine saniyeler kala kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı

ÇOK İLGİNÇ BİR SON 20 DAKİKA

Mücadelede ilk yarıda meşin yuvarlak ağırlıklı olarak Boca Juniors egemenliğinde seyir ederken, Tigre ilk 45 dakika içinde bulduğu 2 pozisyondan yararlanamadı. Boca Juniors'ta ise önemli isimler Vargas ve Riquelme'nin yokluğu dikkat çekti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise dakikalar geçtikçe skorun avantajını daha iyi kullanan Boca Juniors rakibi karşısında maçı rölantiye almayı 68. dakikaya kadar başardı ama bu dakikada Boca Juniors kalecisi Garcia'nın hatasını Lázzaro affetmedi. 21 yaşındaki kalecinin bir yan top hatasıyla Boca maçı riske etti.

Bu golden sonra Boca Juniors çalıştırıcısı Carlos Ischia'nın Garcia'yı oyundan alıp kariyerinde ilk kez Boca Juniors forması giyen 20 yaşındaki kaleci Ayala'yı oyuna sokuşu ilginçti. Bu dakikaya kadar heyecan açısından durgun geçen final mücadelesinde geride kalan dakikalar ise tüm futbolseverler tarafından nefesler tutularak izlendi. Tigre'nin atacağı bir gol daha Arjantin'de futbol devrimi yaratacaktı.

Haberin Devamı

RİVER PLATE SON SIRADA, BOCA ŞAMPİYON

Lige önceki sezon yükselen ve ilk kez şampiyonluğa yaklaşan bir başka Buenos Aires ekibi Tigre tarihi değiştiremezken, ülkenin popüler kulüplerinden Boca Juniros ezeli rakibi River Plate'in son sırada tamamladığı Apertura'da şampiyonluğa uzanarak taraftarına büyük bir hediye verdi.

Play-off'un son maçı olan bu müsabakada Boca Juniors Tigre'ye 1 farklı mağlubiyet alsa dahi şampiyonluğa uzanacaktı, Tigre kendisi için gerekli olan iki farklı galibiyet için çabaladı, ama yetmedi.

Arjantin'de statü gereği Apertura'yı eğer 3 takım aynı puanla kapatırsa, lig sonunda 3'lü bir play-off oynanıyor ve bu mini ligde toplam averajlar dikkate alınıyor. Apertura'yı 39'ar puanla ilk 3 sırada bitiren San Lorenzo, Tigre ve Boca Juniors'un şampiyonluk için yaptığı 3'lü play-off mücadelelerinde ise şu sonuçlar alınmış oldu: Tigre 1-2 San Lorenzo, Boca Juniors 3-1 San Lorenzo, Tigre 1-0 Boca Juniors.

Öte yandan Arjantin Milli Takımı teknik direktörü, ülkenin futbol efsanesi ve Boca Juniors'un eski futbolcularından Diego Armando Maradona da bu maçı tribünlerden takip etti. Martin Palermo, Riquelme gibi Bocalı oyuncular da takımlarını tribünden destekleyen oyunculardı.

Haberin Devamı

Sporx