Skorer Bosna-Hersek'in takımları Türk markası giyecek

Bosna-Hersek'in takımları Türk markası giyecek

19.08.2011 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

Bosna-Hersekin takımları Türk markası giyecek

Türkiye’de 63 futbol takımının sponsoru olan Türk markası Lescon, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da spor malzemeleri ürünleri satışı yapacak mağaza ve sergi salonu açtı.

Saraybosna’nın en önemli alışveriş merkezi olan Alta’da mağaza, Avaz Twist Tower’da ise sergi salonu açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği yetkilileri, Bosna Türk Ziraat Bank Genel Müdür Yardımcısı Özcan Asan, Bosna-Hersek Olimpiyat Komitesi Başkanı İzzet Racon, Futbol Federasyonu Spor Direktörü Daniyel Priç, Futbol Federasyonu Antrenörler Derneği Başkanı Munir Taloviç, süper ligin şampiyonu Zelyezniçar takımı teknik direktörü Amar Osim ile ülkedeki spor camiasının önde gelen isimleri ve sporcuları katıldı.

Açılış sırasında ülkenin önde gelen mankenleri de ürünleri tanıtan defile yaptı.

Lescon Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erbay, yaptığı konuşmada, Türkiye’de süper ligde 2 olmak üzere, toplam 63 takımın sponsorluğunu yürüttüklerini ifade ederek, bütün bu sponsorluklar sayesinde çok büyük tecrübeler kazandıklarını, dünyada önemli bir marka haline gelmek için yurt dışına da açıldıklarını söyledi.

Türkiye’nin dünyaya açılan ciddi bir markası olduklarını belirten Erbay, Suriye, Irak, İran, Azerbaycan, Ukrayna, Almanya, Avusturya, Fransa’nın ardından Bosna-Hersek’e de mağaza açmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Saraybosna’ya karşı ayrı bir duygu taşıdıklarını dile getiren Erbay, Avrupa’ya buradan açılmak için proje hazırladıklarını dile getirdi.

Erbay, futbol başta olmak üzere bütün spor dallarının giyiminde ve aksesuarlarında ciddi bir çeşitliliğe sahip olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye’de 40 mağazamız ve 520 bayimiz bulunuyor. Türkiye’nin gurur duyacağı bir marka olmak amacıyla yurt dışına da açıldık. Dünyada aktif sporda birçok ünlü marka var. Hem kalite hem fiyat politikamızla, alt yapımızla dünyanın önemli bir markası olacağımızı umuyorum." Türkiye’de 7 bine yakın spor kulübünün bulunduğunu, bütün spor camiasının yüzde 50’sini giydirmeyi hedeflediklerini ifade eden Erbay, "En büyük hedefimiz de milli takımımızı ve Türkiye’nin 4 büyük takımından birini giydirmek. Süper Lig’de 2 olmak üzere toplam 63 takımı giydiriyoruz. Türkiye’de profesyonel anlamda 170 takım bulunuyor. Bu takımlardan önemli kısmını bir Türk markası olarak biz giydirdiğimiz için gurur duyuyoruz" dedi.

Erbay, dünyanın önemli kulüplerini giydirmenin de önemli hedefleri arasında olduğuna işaret ederek, "Biz de THY gibi dünyanın önemli takımlarına sponsor olmak istiyoruz. Bizim de bir Türk markası olarak o takımları giydirmek temel hedefimizdir" diye konuştu.

BOSNA OLİMPİYAT KOMİTESİNE SPONSOR OLDU

Haberin Devamı

Bu arada, Bosna-Hersek’in Süper Lig’deki önemli takımlarından FK Sarajevo Teknik Direktör Yardımcısı olan ve Lescon’un Bosna-Hersek bayiliğini alan Fatih Kol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol antrenörlüğü yaptığı için spor malzemelerinin UEFA standartlarının altında olduğunu gördüğünü, bunun üzerine böyle bir iş yapmayı hedeflediğini söyledi.

Bosnalı sporcuların Türk markası giydirmek için yola çıktığını anlatan Kol, "Birçok takımı giydirmek, futbolcuların kaliteli kıyafetlerle antreman yapmalarına imkan tanımak ve sporda kaliteyi artırmak amacıyla mağazamızı ve gösteri salonumuzu buruya açtık" dedi.

Fatih Kol, şu anda Bosna-Hersek Olimpiyat Komitesi’ne sponsor olduklarını da belirterek, Futbol Federasyonu ile süper ligdeki takımlarla da sponsorluk konusunda görüşmeler yürüttüklerini kaydetti.

Yazarlar