Skorer Bu mu AB Başkanı?

Bu mu AB Başkanı?

10.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkan Yardımcısı Öztürk, 2012'de Danimarka'dan AB dönem başkanlığı alacak Kıbrıs Rum Kesimi'nde yaşananları "Olay çıkacağı zaten belliydi" diye yorumladı

Bu mu AB Başkanı

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı'nın CEV Cup 2. tur 2. maçında Güney Kıbrıs temsilcisi Apollon Limassol ile yaptığı maçta çıkan olaylar su yüzüne çıkmaya başladı.
Voleybol şube sorumlusu Mehmet Cibara ile beraber kafilede yer alan Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, yaşananları MİLİYET'e anlattı. Öztürk, "Aslında olay çıkacağı belliydi" diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Havaalanında alınan geniş güvenlik önlemleri altında kalacağımız otele gittik. Antrenmana giderken de yine gerekli tedbirler alınmıştı. Salonda 1500 Rum taraftarı varken, Galatasaray'ı desteklemek için tribünde 20 seyirci vardı. Ancak maç sırasında sahaya sürekli yabancı madde atıldı. Edilen küfürler, garip garip pankartlar ve üzerine iki de ses bombası bizim taraftarların olduğu bölüme atılınca ortam iyice gerildi. Oyun iki kere durdu. Bitime 3 sayı varken, polis biber gazı sıkarak salonu boşaltmak zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler yetkilisi de olan biteni şaşkınlıkla izledi.
Adnan Öztürk, ABD'li oyuncuları Calderon'a gözünün takıldığını da ekledi, "Şoka girmiş, ağlıyordu. Maç bittikten sonra soyunma odasına kapattılar bizi. Yollar boşaltıldı ve tekrar otele götürüldük. Sabahın erken saatlerinden itibaren de havaalanına yine 10'a yakın polis arabası eşliğinde bırakıldık" diyerek başlarından geçen gerilim dolu sahneleri özetledi. Rum fanatiklerin, bayrak konusunda da Türk kafilesini tahrik etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Voleybol şube sorumlusu Mehmet Cibara'nın gerçek ölçülerinde olmayan Türk bayrağını sabah antrenmanında fark ettiği ve İstanbul'dan götürdüğü bayrakla değiştirdiği belirtildi.
2012'de Danimarka'dan, AB dönem başkanlığını almaya hazırlanan Kıbrıs Rum Kesimi'nin olayları önleyememesi büyük tepki topladı.
Öte yandan Mehmet Cibara ellerindeki görüntüleri CEV’e göndereceklerini bildirdi. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ise “Olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Büyük kulüpler her zaman bu tarz olaylara karşı dirençlidir” dedi.

Haberin Devamı


Komik cezalar
Kıbrıs Rum Kesimi'nde geçtiğimiz yıl da Pınar Karşıyaka canını zor kurtarmıştı. Eurochallenge Cup maçında Apoel ile karşılaşan temsilcimiz, Rumların saldırısına uğramış, oyuncularımıza soyunma odasından çıkmaları için gaz bombaları atılmıştı.
Türkiye'ye gelişinde kafileyi karşılayan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış "Bu insanlık dışı eylem en sert şekilde cezalandırılacaktır" açıklamasında bulunsa da, Apoel 40 bin Euro ve 3 maç saha kapama cezasına çarptırılmıştı.

Yazarlar