Futbol Buca’ya adanan 35 yıllık sevda

Buca’ya adanan 35 yıllık sevda

20.09.2020 - 17:04 | Son Güncellenme:

Bucaspor’la 14 yaşında tanışan ve uzun yıllar Türk futboluna genç yetenekleri kazandıran Kemal Uyanık’a Bucaspor 1928 Başkanı Cihan Aktaş plaket takdim etti. Kendisinin Bucalı olduğunu hatırlatan Uyanık, “Buca’dan başka yerde çalışmayı hiçbir zaman aklıma bile getirmedim” dedi.

Buca’ya adanan 35 yıllık sevda

14 yaşındayken Bucaspor’un kapısından içeri giren, camianın her yaş kategorisinde görev alarak kulübüne başarılar kazandıran ve Cengiz Ünder, Hasan Kabze, Sercan Kaya, Mehmet Batdal, Çağlar Akbaba gibi yeteneklerin gelişmesine katkıda bulunan Kemal Uyanık’a Bucaspor camiası büyük bir vefa örneği gösterdi. Bucaspor’un kendisini hala unutmadığı için çok mutlu olduğunu belirten Uyanık, “14 yaşımdayken kulübe ayak bastığımda nasıl hissediyorsam, hala aynı duygular içerisindeyim. Başta Başkan Cihan Aktaş olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Başka takımı düşünmedim’

1984 senesinde antrenörlüğe başladığını aktaran Uyanık, sarı lacivertli kulüpten başka hiçbir takımda ne oynamayı ne de çalışmayı aklına getirdiğini söyledi. Bucaspor’da görev aldığı için gurur duyduğunu dile getiren Uyanık, “Ben Bucalıyım. Bu güzel armadan, renklerden başka bir yere hizmet etmeyi istemedim de düşünmedim de. Buca’ya aşık olduğum için görevimi her zaman tutkuyla yaptım” dedi.

‘Bu çocuk olur dedim’

Geçtiğimiz günlerde Leicester City’e transfer olan Cengiz Ünder’in Buca altyapısına geldiği ilk günü anlatan Uyanık, “Cengiz’in Balıkesir’deki beden eğitimi öğretmeni, Cengiz’e Buca’da çok iyi bir altyapı olduğunu söylemiş. O da Buca’nın yolunu tutmuş. Tesislere geldiğinde iyi bir oyuncu olduğunu gözlerinden anlamıştım. Çıktığı ilk maçtan sonra, ‘Bu çocuk olur, onu hemen akademiye alın’ dedim. Bakın şimdi çocuk nerelere geldi!” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cengiz ve Çaglar’ın Altınordu günleri

Yazarlar