Galatasaray Bülent Korkmaz'ın vizyonu yetmedi!

Bülent Korkmaz'ın vizyonu yetmedi!

17.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bülent Korkmaz ile 15 aylık anlaşma yapıldı, Galatasaray Yönetimi ise kaptanı gerçekleştirecekleri proje için yeterli görmedi.

Bülent Korkmazın vizyonu yetmedi

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Bülent Korkmaz, Mehmet Özbek ile görüşerek gelecek sezonu da kapsayan bir sözleşme yapıldığını belirtti. Ancak yönetim, “Projemize uygun, yapılanmayı yönetebilecek bir hoca istiyoruz” diyerek, efsane kaptanın uzun vadeli gelişini veto etti, Riekerink’i takımın başına getirdi.

Galatasaray’da dün Bülent Korkmaz’ın takımla birlikte antrenmana katılıp, sahaya çıkması beklenirken, bir anda Jan Olde Riekerink açıklandı. Aslında Hollandalı çalıştırıcının gelişi, “emanetçi” olmaktan öteye değildi.

Ancak Korkmaz’ın neden olmadığı, neden böyle bir durumla karşı karşıya kalındığına iki cephe de farklı yaklaştı.

Başkan Dursun Özbek’in Korkmaz’a, “Gelecek sezon burada çok şey değişecek. Senden elini taşın altına sokmanı ve 9 haftalığına bu görevi kabul etmeni istiyorum” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Böyle konuşmamıştık’

Buna çok şaşıran efsane kaptanın, “Sayın Başkan, dün Mehmet ağabey (Başkanın kardeşi) ve Cenk Ergün’le görüşürken 15 aylık teklif gelmişti. Bunun üzerine de anlaşma sağlamıştık. Baştan böyle konuşmadık” yanıtını verdi.

Özbek’in bunun üzerine, “Önümüzde bir mali kongre var. Belki seçim de olabilir. Sonuçta camia ne isterse onu yapacağız. Bu yüzden 15 ay sözleşmeye gerek yok” dedi.

Başkanın sözleri karşısında Korkmaz da, “Sayın Başkan... Galatasaray zorda ise bizim görevden kaçmamız söz konusu olmaz. Üstelik yardımcım olmayı kabul eden Ayhan Akman bir teknik direktör. Galatasaray için bu görevde bulunmayı kabul etti. Emre Aşık’ın yine görevi var ve bu kulüp için elini taşın altına sokmak istedi. Ancak kamuoyuna ve futbolculara karşı saygınlık ve güven için bu süre (15 ay) önemli. Ayrıca Adnan Polat döneminde de ben gelirken 10. gün açık tarihli istifa mektubu verdim. Sezon sonu da o mektup işleme konuldu” diyerek aslında kendisi için sürenin sadece kağıt üzerinde olduğunu dile getirdi.

Ancak Galatasaray Yönetimi, gelecek sezon için büyük bir projelerinin olduğunu belirterek, “Bülent Korkmaz bu kulübün efsane isimlerinden biri. Ancak biz yerli bir teknik adam getirmeyeceğiz. Gelecek sezon için büyük projemize uygun, yapılanmayı yönetebilecek bir hoca istiyoruz” diyerek veto etti.

Haberin Devamı

Bunun sonrasında da Riekerink ile, prolisans sahibi olması nedeniyle sezon sonuna kadar sözleşme yapılmasına karar verildi. Riekerink’in alt yapıdaki maaşı olan 17 bin euroda ise değişikliğe gidilmedi.

Yazarlar