Galatasaray Burak Elmas: Galatasaray çok bozuldu!

Burak Elmas: Galatasaray çok bozuldu!

18.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cim-Bom’un eski Başkanı Burak Elmas, “Galatasaray’da bir takım davranış biçimleri vardı, kabul edilen ve Türkiye’yi ileri taşıyan; oturması, kalkması, hitabeti, karşı karşıya konuşması... Çok bozulduğunu söyleyebilirim. Ama inşallah düzelir” dedi.

Burak Elmas: Galatasaray çok bozuldu

Galatasaray eski Başkanı Burak Elmas, görev dönemini, sonrasını, sarı-kırmızılılardaki değişimi ve bugünkü futbol gündemini anlattı.

Haberin Devamı

Gazeteci Balçiçek Pamir’in “Balçiçek” adlı youtube kanalına konuşan Elmas’ın sözlerinden satır başları şöyle:

- (Başkanlığıyla ilgili) İstemedim, talihsiz bir dönem yaşadığımı düşünüyorum. Aslında 4-5 seneye denk gelebilecek bir sene yaşadık. Çok fazla olay, hadise yaşadık.

- Başkanlığı bıraktıktan sonra şunu öğrendim, zaten biliyordum, bütün hatalar başkanın hatası. Bütün yapılan iyi işler de diğer insanların başarısı.

- Sacha Boey ve Victor Nelsson bizim dönemimizde geldi. Bizim bir stratejimiz vardı. Mali olarak uzun süreli bir strateji ile kulübü yönetmek istedik ama şunu gördüm çok kısa dönemli düşünüyor taraftarlar, kamuoyu.

- Herkes hatalı. Ben görünce ilk o hakemin (Halil Umut Meler) karısını ve çocuklarını düşündüm. Düşünsene, senin kocan var, çocuklarla birlikte kocanın maçını izliyorsun, bir adam geliyor ve kocana yumruk atıyor ve yerde tekmeliyor. O çocuklarda ve karısında, ailesinde yarattığı travmayı düşün. Bunların hiçbiri için değmez.

Haberin Devamı

- Öyle bir baskı oluyor ki, nefes alamaz hale geliyorsun. Doğru bildiğini doğruluğunu sorgular hale geliyorsun.

- Genç bir arkadaşımız darp edilmiş, çocuğu var, ailesi var. Hala bunu doğru bulan bir insan kesimi var. Galatasaray’ı çok sevmemin nedeni bu.

- Galatasaray’da bir takım davranış biçimleri vardı, kabul edilen ve Türkiye’yi ileri taşıyan; oturması, kalkması, hitabeti, karşı karşıya konuşması... Çok bozulduğunu söyleyebilirim. Ama inşallah düzelir. Galatasaray çok özel bir camia.

- Ben ilk tribüne gittiğimde oyuncuya hakaret edemezdin. Oyuncuya hakaret ettiğinde arkadan birisi gelir ve kafana vururdu. “Galatasaray taraftarı oyuncusuna hakaret etmez” derdi. Şimdi hakeme, futbolcuya, yönetime, başkana küfür etmek serbest.

- Bizim görevden gitmemiz için Galatasaray’ın başarılı olmasını istemeyen kişiler dahi olduğunu biliyorum.