Galatasaray Burak Elmas: Galatasaray çok bozuldu | Fenerbahçe'yi yenince mutlu oluyorum

Burak Elmas: Galatasaray çok bozuldu | Fenerbahçe'yi yenince mutlu oluyorum

17.12.2023 - 09:25 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas uzun süren sessizliğini bozdu. En büyük hatasını açıklayan Elmas'ın Fenerbahçe ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Burak Elmas: Galatasaray çok bozuldu | Fenerbahçeyi yenince mutlu oluyorum

Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas, YouTube'da Balçiçek İlter'in konuğu oldu. Elmas'ın Fenerbahçe ile ilgili sözleri dikkat çekerken Galatasaray'daki değişimden bahsetti.

Haberin Devamı

'DELİRMEDİM, ÜZÜLDÜM'
Benim hayatta bir takım çizgilerim var. Genelde karşı fikirde, anlaşamadığım isimlerle tartışırım ama ailesi, şerefi, haysiyetine zarar verecek herhangi bir hareket yapmama konusunda bir kırmızı çizgim var. O kırmızı çizginin çok az insanda olduğunu gördüm. Delirmedim de üzüldüm!"

'BÜTÜN HATLAR BAŞKANIN HATASI'
"Bu başkanlığı bıraktıktan sonra şunu öğrendim, zaten biliyordum, bütün hatalar başkanın hatası. Bütün yapılan iyi işler de diğer insanların başarısı"

'BOEY VE NELSSON'U BİZ GETİRDİK'
"Bizim dönemimizde geldiler (Nelsson ve Boey). Bizim bir stratejimiz vardı. Mali olarak uzun süreli bir strateji ile kulübü yönetmek istedik ama şunu gördüm çok kısa dönemli düşünüyor taraftarlar, kamuoyu."

Haberin Devamı

'GALATASARAY ÇOK BOZULDU'
Halil Umut Meler'in saldırıya uğramasıyla ilgili olarak; Genç bir arkadaşımız darp edilmiş, çocuğu var, ailesi var. Hala bunu doğru bulan bir insan kesimi var. Galatasaray'ı çok sevmemin nedeni bu. Galatasaray'da bir takım davranış biçimleri vardı, kabul edilen ve Türkiye'yi ileri taşıyan; oturması, kalkması, hitabeti, karşı karşıya konuşması' ifadelerini kullandı. 'Sence var mı hala?' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Çok bozulduğunu söyleyebilirim. Benim son gördüğüm Galatasaray da çok değişti. Ama inşallah düzelir. Galatasaray çok özel bir camia"

'FENERBAHÇE'Yİ YENİNCE MUTLU OLUYORUM'
Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi yenmezsen başarısızsın. Doğru mu bu mesele? Kıyamet kopuyor derbiyi kaybedersen
"Kopuyor. Evet, doğru. Net söyleyeceğim, Fenerbahçe'yi yenince ben de çok mutlu oluyorum."

Fenerbahçe'yi yenince mi, Beşiktaş'ı mı yenince mutlu oluyorsun?
"Bugün bunu Fenerbahçeli'ye de sorsan aynı cevabı verir, Galatasaray. Fenerbahçe'yi yenince daha mutlu oluyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki rekabet çok farklı bir rekabet. Ama Fenerbahçeli birine de sorsan, onlar da Galatasaray'ı yenince mutlu olur.

'GÜCÜME GİDEN ŞEYLER OLDU'
Gücüme giden şeyler oldu. Beni çok iyi tanıyan, benimle ilgili başarılı-başarısız, bunları yanlış yaptı eleştirileri çok doğal. Fakat benim karakterim özelliğimi çok iyi tanıyan insanlar bile taraftarlık kisvesi altında bana hiç hak etmediğim şeyler söyledi. Çok şey söylediler."

Haberin Devamı

'EN BÜYÜK HATAM...'
"Bana "En büyük hatan ne?" diye soruyorlar. Benim en büyük hatam Galatasaray'ı çok ciddiye almış olmak hayatımda. Çok ciddiye alıyorum, çok seviyorum. Ama karşı tarafta diyen insanları baktığım zaman bu işi daha siyasi gördüklerini, hayatın bütün anlamı olarak görmediklerini görüyorum. Eleştirileri de o kadar yüksek yapıyorlar ama sonra o laflar söylenmemiş gibi aynı masada oturuyorlar. Siyasi amaç için herkes bir arada oturabiliyor. O beni çok şaşırttı. Galatasaray'ı ailem gibi görüyordum. Aile içinde böyle bir şey kabul edilemez. Böyle bir hakaret de kabul edilemez. O hareketten sonra barışmak da kolay olmaz. Bunu aile olarak görmeyen, hayatının içinde başka yere koymuş insanlar var. Bunların sayısı da biraz daha fazla."

Yazarlar