Galatasaray Burak Yılmaz UEFA'nın manşetinde

Burak Yılmaz UEFA'nın manşetinde

06.12.2012 - 09:44 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunun patronu UEFA'nın resmi internet sitesinde Burak Yılmaz manşette yer alırken, yıldız forvetin açıklamalarına yer verildi.

Burak Yılmaz UEFAnın manşetinde

Avrupa'nın 1 numaralı futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde dün gece Braga'ya attığı gol ile birlikte bu kulvarda 6'ncı kez ağları havalandıran ve Cristiano Ronaldo ile birlikte zirveyi paylaşan Galatasaray'ın gol makinesi Burak Yılmaz, UEFA'nın resmi internet sitesi uefa.com'un manşetlerini süsledi.

Haberin Devamı

Maç sırasında siteye oy verenlerin 7.1'lik oyuyla Burak Yılmaz'ı Braga-Galatasaray maçının en başarılı oyuncusu seçen uefa.com, golcü futbolcu, Emmanuel Eboue ve Felipe Melo'nun görüşlerine yer verdi.

Sarı-kırmızılı ekiple ilgili uefa.com’da manşetten verilen haberde, Fatih Terim’in soyunma odasındaki ”sessizliği”nin Galatasaraylı futbolcuları ateşlediği vurgulandı. Haberde ”En hırslı teknik direktörlerden biri olarak ün yapan Fatih Terim’in sessizliği, ilk yarıyı 1-0 geride bitiren Galatasaraylı futbolcuları harekete geçirdi” ifadeleri yer aldı.

Burak Yılmaz uefa.com'a Braga maçı ile ilgili şöyle konuştu: "İlk yarıya iyi başlayamadık. Daha sonra Manchester United-Cluj maçının skorunu öğrenince, eğer gruptan çıkmak istiyorsak tavrımızı değiştirmemiz gerektiğini anladık. Teknik direktör Fatih Terim çok sessiz kaldığı zaman bu bizim için tehlikelidir. Böyle olduğunda onun fazla bir şey söylemesi gerekmez. Bize bir bakışından ne demek istediğini anlarız. Hocamız ilk yarıda oynadığımız futbolun bize yakışmadığını söyledi. Sert bir konuşma yapıp takımı ateşledi. Bu noktadan itibaren işleri yoluna koyduk ve şükürler olsun ki üç puan alıp yolumuza devam ettik.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde unutamadığım maç, evimizde Manchester United'a karşı oynadığımız maçtı. Müthiş bir atmosfer vardı. Ben de galibiyet golü attım ve maçı kazandık. Bunu asla unutmayacağım. Benim turnuvada gol kralı olmak gibi bir hedefim yok. Benim için önemli olan şey takımıma gol atarak katkı sağlamam. Takım olarak hedefimiz gruptan çıkmaktı ve bunu da başardık. Şimdi kiminle eşleşeceğiz göreceğiz. Önümüzdeki turda gönlümüzden geçen rakipler olduğu gibi, karşılaşmak istemediğimiz takımlar da var. Bunu sır olarak saklamayı tercih ediyorum. Bu başarıyı kutlamamız gerekir. Sonra 2. tura odaklanacağız. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım onlarla birlikte başarılarla dolu günler yaşarız."

Aydın Yılmaz: Fırça yedik kendimize geldik

Bu arada ikinci golü atan Aydın Yılmaz da devre arasında soyunma odasında yaşananları anlattı. Fatih hocadan devre arasında fırça yediklerini itiraf eden yıldız oyuncu, "Bu, artı bir motivasyon sağladı. Çıktık ve maçı çevirdik" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Melo ve Eboue'nin görüşleri

uefa.com'da ayrıca Galatasaraylı orta saha oyuncusu Felipe Melo’nun şu görüşlerine yer verildi: ”Dürüst olmak gerekirse, Manchester United-Cluj maçından en az beraberlik bekliyorduk. Cluj’un Old Trafford’da galip geleceğini duyunca moralimizin nasıl bozulduğunu siz tahmin edin. Maçın ilk yarısındaki asıl sorunumuz, tur atlamamız garantiymiş gibi oyuna başlamamız oldu. Beraberlik düşünüyorduk. Braga gol atmayı başardıktan sonra işlerin bizim için zorlaştığını fark ettik. Teknik direktörümüz, ikinci yarının başında 2 oyuncu değişikliği yaptı ve oyunun seyri değişti. Rakibimize daha çok baskı yaptık, bu da bizi galibiyete taşıdı.”

Defans oyuncusu Emmanuel Eboue ise, ”Bir takımdan bahsettiğinizde, akla sadece oyuncular gelmemeli. Teknik kadro ve taraftarlar da gelmeli. Hepsi bizi çok mutlu etti. Sonuçta kolay bir maç değildi, ancak ikinci yarıda hepimiz oyuna asıldık ve sonunu getirdik. Teknik direktörümüz beni devre arasında çok şaşırttı, zira bağırmayı çok sever. Oysa bu defa soyunma odasında çok sessizdi. Sessizliğinden anlam çıkardık ve ikinci yarıda elimizden geleni yaptık” yorumunda bulundu.

Burak Yılmaz Ronaldo'yla kapışıyor!

Haberin Devamı

Galatasaray'a sezon başında gelen Burak Yılmaz takımını Şampiyonlar Ligi'nde sırtında taşıyor. Yetenekli golcü Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 maçta 6 gol atarak gol krallığı yarışında zirvede bulunuyor.

Burak Yılmaz ve Ronaldo'nun 6'şar gol atarak zirvede yer aldıkları Şampiyonlar Ligi'nde Burak 501, Ronaldo ise 540 dakika forma giydiği için Burak Yılmaz 1., Ronaldo ise 2. sırada...

Burak'ın geride bıraktığı isimler arasında Messi, Oscar, Alan, Mitroglu, Jonas, Soldado, Zlatan gibi isimler bulunuyor.

Burak Yılmaz UEFAnın manşetinde