Futbol Büyük beklentilerle transfer oldular! Avrupa maceraları hayal kırıklığıyla sonuçlandı

Büyük beklentilerle transfer oldular! Avrupa maceraları hayal kırıklığıyla sonuçlandı

19.07.2023 - 18:12 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de çok sayıda genç futbolcu şansını Avrupa'da denemek istedi. Türk futbolunun büyük umutlar beslediği bu isimlerden bazıları büyük başarılara imza atarken, bazı isimler ise hayal kırıklığıyla geri döndü.

Büyük beklentilerle transfer oldular Avrupa maceraları hayal kırıklığıyla sonuçlandı

Türkiye'den genç oyuncular son dönemde sıklıkla Avrupa'ya transfer olmaya başladı. Genç yıldızların Avrupa tercihlerinin bazıları hayal kırıklığıyla sonuçlandı.

Haberin Devamı

İşte Avrupa'ya büyük umutlarla gidip, hayal kırıklığı yaşayan bazı Türk futbolcular....

AHMETCAN KAPLAN

Trabzonspor ile şampiyonluk yaşadıktan sonra 9 milyon 500 bin euro karşılığında Ajax'a transfer olan genç stoper diz dış bağlarının yırtılması sonucunda uzun süre sahalardan uzak kaldı. Ahmetcan Kaplan sakatlığından dolayı henüz Ajax ile forma şansı bulamadı.

ALİ AKMAN

Bursaspor altyapısında yetişen ve A takıma kadar yükselip takımının önemli bir performans sergileyen Ali Akman yeşil beyazlılarda 45 maçta 14 gol atıp 5 asist yaptı. Daha sonra bedelsiz olarak Frankfurt'a transfer olan Ali Akman burada forma şansı bulamadı ve NEC Nijmegen'e kiralanıp 32 maçta 6 gol attı. Son olarak Göztepe forması giyen oyuncu 16 maçta gol ya da asist bulamadı.

Haberin Devamı

BARTUĞ ELMAZ

Galatasaray alt yapısında yetişen Bartuğ Elmaz sarı kırmızılılarda sadece bir kere forma şansı buldu. Geçen sezon Temmuz ayında bedelsiz olarak Marsilya'ya transfer olan genç ön libero bu sezon Marsilya'da Ligue 1'de forma şansı bulamadı. Fransa Kupası'nda sadece bir kere oynayan oyuncu Marsilya B takımında 6 kez forma giydi ve 2 gol attı. Genç futbolcu için Fenerbahçe devreye girdi ve Avrupa'da şanssız bir sezonun ardından Bartuğ Elmaz yeniden Süper Lig'e dönmüş oldu.

BERKE ÖZER

İlk olarak 2016'da Altınordu ile sözleşme imzalayan ve o sezon U21 takımına yükselen Berke Özer 2017'de Boluspor'da kariyerinin ilk maçına çıktı. 2018'de Fenerbahçe'ye transfer olan genç file bekçisi ilk maçına Giresunpor karşısında çıktı. 2021'de Galatasaray ile oynanan derbide önemli kurtarışlar yaparak sarı-lacivertli taraftarın sevgisini kazanmayı başardı. 2021/2022 sezonu sonunda Fenerbahçe'den ayrılan Berke Özer Portimonense'ye transfer oldu ancak Avrupa macerası kısa sürdü. Genç eldiven ara transfer döneminde Eyüpspor'a transfer oldu ama saatler sonra Ümraniyespor'a kiralandı. Ümraniye'de forma şansı bulmakta zorlanan oyuncu sadece beş kere forma şansı buldu.

BURAK İNCE

Altınordu'da yetişen oyunculardan olan Burak İnce 2022'de Arminia Bielefeld'e 1.35 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Alman ekibinde sekiz kere forma şansı bulan oyuncu gol ya da asist bulamazken beklentilerin altında kaldı. Yerli orta saha son olarak Polonya ekiplerinden Slask Wroclaw'a transfer oldu.

Haberin Devamı

DOĞUKAN SİNİK

Antalyapsor altyapısından A takıma kadar yükselen Doğukan Sinik gösterdiği performansın ardından 4 milyon Euro karşılığında Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'e transfer oldu. İngiliz ekibinde 12 maçta sadece 1 asist yapan Doğukan Sinik beklentilerin altında kaldı. Devre arasında tekrar Antalyaspor'a kiralık olarak tranfer olan yerli oyuncu 12 maçta 3 gol atıp 4 asist yaptı.

EMİRHAN İLKHAN

İlk olarak 2021/2022 sezonunda Beşiktaş'ın Süper Kupa finalinde Antalyaspor ile karşılaştığı maçta oyuna giren ve etkili performans sergileyen Emirhan İlkhan genç yaşına rağmen kısa sürede gösterdiği performans ile taraftarın sevdiği isimlerden biri oldu. Süper Lig'de Rizespor karşısında çıktığı ilk maçta golle buluşan genç oyuncu Beşiktaş ile üç yıllık sözleşme de imzalamıştı. Sezonun bitimi ile beraber şaşırtıcı şekilde Torino'ya transfer olan Emirhan İtalyan ekibinde beklentileri karşılayamadı. Devre arasında Sampdoria'ya kiralık olarak transfer olan oyuncu burada da sadece sekiz maça çıkarken gol ya da asist katkısı sağlayamadı.

Haberin Devamı

EMRE DEMİR

Kayserispor'da yetişen Emre Demir burada parladıktan sonra Temmuz 2022'de Barcelona'ya transfer oldu ve genç takımda forma giydi. Katalan ekibinde beklentileri karşılayamayan Emre Demir Ocak ayında bedelsiz olarak Fenerbahçe'ye transfer oldu ve Samsunspor'a yarım sezonluğuna kiralandı. Samsun ekibinde sadece iki maçta forma giyen genç oyuncu 1 gol attı.

ENİS DESTAN

Altınordu'da yetiştikten sonra A takıma kadar yükselen Enis Destan 2022 Ocak'ta 600 bin Euro karşılığında Trabzonspor'a transfer oldu. Bordo mavililerde sadece bir kere forma şansı bulan santrfor geçen sezonun başında Polonya takımlarından Warta Poznan'a transfer oldu. 23 maçta sadece 2 gol atan genç oyuncu yetersiz bir performans gösterdi.

Haberin Devamı

MUHAMMED DEMİRCİ

Beşiktaş altyapısında yetişen ve 2006 yılında basına tanıtılan, bir dönem 'Yerli Messi' olarak lanse edilen Muhammed, 11 yaşında dünya devi Barcelona'nın dikkatini çekti. Katalan ekibi, Türk futboluna damga vurması beklenen Muhammed'i İspanya'ya davet etti ve gelecek vadeden 10 numarayı denemeye aldı. İspanya'da 2 hafta geçiren ve Beşiktaş'ın istediği bonservis sorunu nedeniyle Barça macerası kısa süren ve Türkiye'ye dönen Muhammed, kariyer basamaklarını istediği gibi tırmanamadı.

MUHAMMED GÜMÜŞKAYA

2020'de Fenerbahçe ile profesyonel sözleşme imzalayan Muhammed Gümüşkaya ilk performansını Çaykur Rizespor karşısında 3-1'lik galibiyetle biten maçta sergiledi. 2021/2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda hem galibiyet golünü hem de Fenerbahçe forması ile ilk resmi golünü atarak taraftarının sevgisini kazandı. 22 yaşında ki genç oyuncu 2022'de kiralık olarak Giresunspor'a gönderildi. Sezon sonunda da 500 bin Euro karşılığında Belçika ekiplerinden Westerlo'ya transfer olan genç oyuncu 17 maçta sadece 1 gol atarak etkisiz bir performans göstererek beklentileri karşılayamadı.

MUSTAFA KAPI

Galatasaray altyapısında yetişen Musfata Kapı 2018'de Galatasaray'ın Sivasspor'u 4-2 yendiği maçta oyuna girerek Galatasaray tarihininde forma şansı bulan en genç oyuncu olmuştu. Ardından 2020 yılında 300 bin Euro karşılığında Lille B takımına transfer olan Mustafa Kapı burada beklentileri ve altı maçta sadece 1 gol attı. Geçen sezon Ocak ayında Adana Demirspor'a bedelsiz olarak transfer olan Musfata Kapı A takımda sadece bir kere forma şansı buldu ve 1 asist yaptı.

ÖMER FARUK BEYAZ

Fenerbahçe altyapısında yetişen Ömer Faruk Beyaz A takıma yükseldikten sonra sekiz kere sarı lacivertli formayı giydi. Forma şansı bulduğu maçlarda gol ya da asist bulamayan Ömer Faruk Beyaz Temmuz 2021'de bedelsiz olarak Stuttgart'a transfer oldu. Burada da beklentileri karşılayamayan genç oyuncu Magdeburg'a kiralık olarak gönderildi ancak yine beklentileri karşılayamadı ve sezon ortasında Stuttgart'a geri döndü.

SERDAR SAATÇI

Beşiktaş altyapısında yetişen ve 2020/2021 sezonunda A takımda forma giymeye başlayan Serdar Saatçı stoper olarak Beşiktaş için gelecek vaat eden isimlerdendi. 2021/2022 sezonunda 15 kere forma giyen oyuncu 1 gol atıp 1 asist yapmıştı. Geçen sezonun hazırlık kampında teknik direktör Valerien Ismael ile tartıştıktan sonra kadro dışı kalan Serdar Saatçı 1.50 milyon Euro karşılığında Braga'ya transfer oldu. Braga'da forma şansı bulmakta sıkıntı yaşayan Serdar Saatçı 11 maça çıkarken gol ya da asist katkısı yapamadı. 611 dakika sahada kalan genç oyuncu bir kere de kırmızı kart gördü.

TİAGO ÇUKUR

2012'de Feyenoord altyapısında futbol hayatına başlayan Tiago Çukur forvet mevkinde oynamakta. 2022 Temmuz'da 250 bin Euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan genç oyuncu ardından Ağustos'ta FCV Dender'a kiralık olarak gönderildi. Dender'da 28 maça çıkan Çukur 5 gol atıp 3 asist yaptı. Sezon sonunda Fenerbahçe'ye geri dönen genç forvet son olarak Belçika ekiplerinden SK Beveren'e kiralandı. Milli takımda da oynayan oyuncu bir kez forma giydi.

Yazarlar