Diğer Buzun dansı

Buzun dansı

08.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

"Tutku ve birliktelik" sloganıyla düzenlenen tarihin 23. Kış Olimpiyatları Güney Kore'nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Buzun dansı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Pyeongchang kentindeki dev organizasyonda 92 ülkeden 2950 sporcu yarışacak. Yarınki açılış töreniyle resmi başlangıcı yapılacak oyunlara Türkiye 5 erkek-3 kadın olmak üzere sekiz atletle katılıyor.
Tarihin 23. Kış Olimpiyatları, yarın gerçekleştirilecek açılış seremonisiyle resmen başlayacak. Dev organizasyon, Güney Kore’nin Pyeongchang kentinde düzenleniyor. 92 ülkeden 2950 sporcu, 15 branşta mücadele edecek. Cuma günkü resmi açılışın ardından iki haftayı aşkın sürecek yarışmaların ardından 25 Şubat’taki seremoniyle sona erecek.
Buzun dansı
Oyunlar hasım iki ülke Güney Kore ile Kuzey Kore’nin bulunmaları açısından da ilgi çekiyor. Komşu topraklardaki Kış Olimpiyatları’na büyük önem veren kuzey tarafı, 10’u sporcu 32 kişilik delegasyonla ülkeye ayak bastı. Kuzey ve Güney Kore arasındaki özel anlaşmaya göre, Kuzey Kore lideri Kim’in ABD’nin kara listesindeki kız kardeşi Pyeongchang Kış Olimpiyatları heyetinde yer alacak.
Kuzey Koreli müzisyenler de, devlet başkanı Kim Jong-un’a ait bir gemiyle dün Güney Kore’nin doğu limanına ayak bastı. Pyeongchang ise Kuzey ve Güney Kore’yi ayıran, askerden arındırılmış bölgenin sadece 64 kilometre uzağında yer alıyor. CAS tarafından cezaları kaldırılan 13 Rus sporcuya ise IOC oyunlara katılma hakkı tanımadı.
Türkiye Kış Olimpiyatları’na, 5 erkek-3 kadın olmak üzere 8 sporcuyla katılacak. Oyunlarda 4 branşta yarışacak Türk Milli Takımı, aynı zamanda bir ilke de imza atacak. Türkiye oyunlara, tarihinde ilk kez kayakla atlama dalında sporcu gönderecek. TRT Spor müsabakaları canlı olarak ekranlara getirecek.
Prezervatif rekoru geldi
Güney Kore’deki organizasyonda, olimpiyatların prezervatif rekoru kırılacak. Bir sponsor tarafından sporculara toplam 110 bin prezervatif dağıtılıyor. Buna göre sporcu başına 37.6 prezervatif düşecek. 2014’te Sochi’de düzenlenen oyunlarda bu rakam 100 bindi. Böylece Pyeongchang’da bu sayıda geride bırakılmış oldu. Ürünlerin tuvaletler, medya merkezi, tıbbi merkezlere yerleştirildiği belirtildi. Organizasyon yetkilileri “Sporcuların bunların tamamını kullanmasını beklemiyoruz. Bir kısmını hatıra olarak ülkelerine götüreceklerdir” dedi.
Buzun dansı